Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde, 1. Uluslararası Tıbbi Toksikoloji Konferansı düzenlendi. İşte detaylar…

TRABZON’DA ÇEVRE GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ KONFERANS

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı ve Emory Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Toksikoloji Bilim Dalı ortak buluşması, KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

1. Uluslararası Tıbbi Toksikoloji Konferansı Trabzon KTÜ bünyesinde gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, şu sözlerle yaptı:

"Uluslararası toksikoloji kongresinin, bilgi üretimi, aktarımı ve paylaşımını amaç edinmesini diliyoruz. Üniversite olarak bu alanda yapılan ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumları destekliyoruz. Emory Üniversitesi ile Üniversitemiz arasındaki protokol işbirliği ile bugün bunun başlangıç olmasını ümit ediyorum."

50 yıla yakın geçmişe sahip KTÜ Tıp Fakültesinin güçlü akademik kadrosuyla sağlık, eğitim ve araştırma alanında hizmetlerini sürdürdüğü aktarıldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya, 832 yatak kapasiteli Farabi hastanesiyle birlikte Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli sağlık merkezi olan kurumun, ulusal ve uluslararası hastalarına kapılarını açtığını belirtti.

KTÜ Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Şahin de konferansta önemli bir konuya değindi. Kaklıkkaya, Tıbbi toksikoloji bilim dalının, zehirlenen hastalar için ne kadar mühim olduğunun altını çizdi.

1. Uluslararası Tıbbi Toksikoloji Konferansı devamında, Tıbbi toksikoloji ABD, Kanada, Asya, Ortadoğu ve Arap yarımadasında yeni programlar ile çalışmaların devam ettiği bir bilim dalıdır. Ülkemizde yan dal olarak tanınmayan tıbbi toksikolojinin tanınmasında bu iki üniversitenin işbirliği, aynı zamanda bu konferansın değerinin büyüklüğünden bahsedildi.

Editör: Didem Bektaş