Trabzon, gurur durduğu pek çok sanatçıyı yetiştirmiş kentlerimizden. Trabzonlu Ressam ve Akademisyen Ahmet Türe, 'Yansımalar' temalı resim sergisini bu kez Gazianteplilerle buluşturuyor.

YANSIMALAR RESİM SERGİSİ NEREDE, NE ZAMAN AÇILACAK?

Trabzon kentinin gururu Akademisyen ve Ressam Doç. Dr. Ahmet Türe, 'Yansımalar' temalı kişisel resim sergisini Gaziantap SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturacak. Serginin açılışı 21 Ekim Cuma günü saat 17.30'da olcak.

Soyut çalışmalarında doğadan ilham alan Doç. Dr. Ahmet Türe, bu kez 15'inci kişisel sergisi ile eserlerini görücüye çıkarıyor. Türe, bu sergide akrilik boya tekniğiyle 30 eser ortaya çıkardı. Doğanın güzelliklerini tuvaline aktaran Trabzonlu ressam, doğanın yansımalarını aktardığı sergisinin tema ismini "Yansımalar" olarak belirledi.

Doç. Dr. Türe, Gaziantep SANKO'da 21 Ekim'de açılacak sergisindeki eserler hakkında konuştu. Doğanın bize tüm nimetleri verdiğini, ruhumuzu beslemek için güzel olan her şeyi sunduğunu ifade etti.

"Doğanın bu güzelliklerini soyutlayarak renkle, biçimle, çizgi ve lekeyle tuvalime aktarıp resmediyorum." ifadelerini kullandı. Trabzon doğumlu ünlü Ressam, lisans eğitimi dışında herhangi bir resim kursu almadığını da belirtti. 30 yıldır resim yaptığından, bu işi heves ve istekle yaptığından bahsetti.

Eserlerini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak olmanın memnuniyetini dile getiren Türe'nin Yansımalar Resim Sergisi, 21 Ekim- 11 Kasım tarihleri arasında Gaziantep SANKO Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak.

Editör: Didem Bektaş