“Sahada bizim takımı gören kırmızı görmüş boğa gibi saldırıyor. Bizimle oynayan takımın futbolcuları maça bir başka asılıyorlar, rakip takımın futbolcuları hayatlarının maçını çıkartıyor, antrenör ve yöneticileri ise hırs küpü oluyor.”
Neden mi bahsediyorum? Anlatayım.
Antalya’da idim. Şehri gezip, doğal güzelliklerin tadını çıkamadan önce, her Trabzonlu gibi ilk işim hemşerilerimi ve renktaşlarımı bulmak oldu.
Antalya’da yaşayan Trabzonsporluların ağabeyi Turan Altan ve diğer renktaşlarım ile buluşunca, söz tabii ki dönüp dolaşıp son Beşiktaş maçına ve Trabzonspor’a geldi.
Renktaşlarım “ Hocam, Antalya’da yaşayan Trabzonluların kurduğu ‘Trabzonlular Spor” şehirde fırtına gibi esiyor haberin var mı?” diye sordular.
Açıkçası duymamıştım ve bana anlatmalarını istedim.
Trabzonlular Spor’un başkanlığını, Yavuz Selim sahasından yolu geçmiş herkesin tanıdığı Atay Yurdakul hocamız yapıyor. Atay abi dile kolay 81 yaşında ve 70 yıldır futbolun içinde olan bir isim. Atay Hocam, “ Ömrümü Trabzon futboluna adadım. Şenol Güneş de dahil Trabzon’da efsane olmuş bir çok isim elimden geçti. Antalya’ya yerleştikten sonra Yavuz Selim’de yaşayan Trabzonspor ruhunu bu şehre taşımak istedim” diyor.
Kulübün antrenörlüğünü  ise oldukça dinamik, eğitimli ve üretken bir isim olan Yrd. Doç. Dr. Bülent Turna yapıyor. Bülent hoca, spor konusunda doktorasını yapmış oldukça kaliteli bir isim ve takımın teknik hocalığını yürütüyor. Bülent Hocam şunları söyledi: “ Takımımızın rengi bordo mavi. Antalya amatör liginde oynuyoruz ve bu sene şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Takımımızın tamamına yakını Trabzonlu gençlerden oluşuyor. Antalya’nın yerlisi olan isimler ile de takımımızı takviye ediyoruz. Böylece şehirle de bütünleşmiş oluyoruz.”
Bülent Hoca, Trabzonlular Spor’un rakiplerinin, sahada bordo mavi formayı görünce, kendilerini adeta Trabzonspor ile maç yapıyormuş gibi hissettirlerini ve normal performanslarının çok üstünde bir efor sarfettiklerini söylüyor. Rakiplerin bu tavrının kendilerini daha da motive ettiğini belirten Bülent Hoca “ Biz de sahaya her çıkışımızda, Trabzon ismini temsil ettiğimizi unutmuyoruz. Mağlubiyeti kendimize yakıştırsak da Trabzon ismine yakıştırmıyoruz. O yüzden gelene dört gidene beş atıyoruz. Bizim takımımızı yenip ‘Trabzon’u yendik’ demek isteyen çok ama şu ana kadar buna izin vermedik. Trabzon ismini gururla taşıyoruz ve bu isme layık olmak için üzerimize düşen ne ise yapıyoruz.”  ifadelerini kullanıyor.
Takımın genel kaptanlığını ise birçok arkadaşımızın Trabzonspor tribünlerinden tanıyacağı Turan Altan abimiz yapıyor. Turan abi de yaşadıkları şu olayı benimle paylaştı ben de sizlere anlatayım:
“İbadi ilçesinde bir maçımız vardı. İlçeye gittiğimizde, nerede ise tüm ilçe halkının sahaya akın ettiğini gördük. Amatör bir maçta böylesine büyük bir kitleyi görmek bizi de şaşırttı. Trabzon ismini duyan maça gelmiş. Tüm ilçe halkı çoluk çocuk, kadın kız oradaydı. Maçtan sonra görüştüğümüz belediye başkanı  ‘ Yıllardır bu ilçede siyaset yaparım. Böylesine büyük bir kalabalığın bir araya geldiğini ilk kez görüyorum. Trabzon’un ismi bile insanları sahaya toplamaya yetti.”
Evet renktaşlarım, Antalya’da şehrimizin ismini taşıyan, renkleri bordo mavi olan, Karadeniz fırtınasını Akdeniz sahillerinde estiren bir takımımız var.
Turan Abi, Bülent ve Atay Hocamın inanarak ve kesin bir kararlılık ile söylediği bir  cümle var: “ Biz bu takımı üçüncü lige kadar çıkartacağız. Trabzon insanı inanırsa yapar, biz de inanıyoruz ve yapacağız.”
Biz Trabzonspor taraftarlarından istedikleri tek bir şey var: “ Biz şehrimizin ve sizlerin yüzünü ak etmeye çalışıyoruz. Antalya’da böyle bir takım var ve burada sizin rentaşlarınız müadele ediyor, bunu bilin bize yeter.
Trabzon’un Antalya kalesini bekleyen bu üç güzel insana, şampiyonluk turu atacakları maçta Antalya’da olma sözü vererek ayrıldım.
Boşuna demiyoruz, “Bize her yer Trabzon” diye.