Trabzonspor’un şampiyonluğa ulaştığı ve bütün dünyada muhteşem görüntüler ile kutlandığı sezonda 2 karşılaşma hariç, içeride ve dışarıda bütün karşılaşmaların coşkusunu stadyumlarda yaşamanın mutluluğu ile yazıyorum.

2010-2011 sezonunda hakkı teslim edilmeyen, mücadelesinden ise hiç vazgeçmeyen Trabzonspor’u tutmanın onuru ve gururuyla sözlerime başlıyorum.

Şampiyonluğun açık ara fark ile geldiği bu sezon devam ederken, bazı kesimler kişisel çatışmaları nedeniyle mevcut yönetimin 2010-2011 ile alakalı mücadele vermediği algısı oluşturarak bir operasyona kalkıştı. Neyse ki, yönetim akılcı bir hamle ile şampiyonluk hedefinden şaşmayarak yoluna baktı.

2010-2011’in ardından oynanan 10 sezonda şike süreciyle alakalı Trabzonspor çok zarar gördü. Her başarılı olacağına inandığımızda hep saha dışında kendisini buldu. Bunu görmek istemeyenler de oldu tabi ki.

Ve 2020-2021 sezonu devam ederken dediler ki,”2010-2011’i satanı biz de satarız”

Böyle ağır bir şekilde tahrikler ve Ali Koç’un deli saçması sözleri de kulüp tarafından muhatap alınmadı.

Sezon devam ederken yönetime karşı operasyon yaparak saha dışına çekmeye çalışan, Trabzonsporlu gibi gözükerek kişisel çatışmaları nedeniyle Ali Koç’un planına alet olanlara şampiyonluğun ardından gereken cevabın verileceğine inancım tamdı.

Bu minvalde inandığım ve güvendiğim Trabzonspor’u yönetenler beni yanıltmadı.

2021-2022 şampiyonluk kutlamalarında 2010-2011 unutulmadı.

Şikecilerin gözlerine sokularak 2 sezonun şampiyonluğu da doya doya kutlandı.

Şimdi umarım sezon devam ederken, Trabzonspor yönetimine karşı oluşturulmak istenilen algıya alet olanlar pişmandırlar.

Trabzonspor’un taraftarının büyüklüğüne dünya şahit olurken, büyük taraftara bir mesajım olacak.

Trabzonspor’un şampiyonluğu kazandığı bu sezonda Türk futboluna adalet hiç de kolay gelmedi.

Ali Koç’un operasyonlarıyla büyük mücadele veren Trabzonspor yönetimini yürekten kutlarken bir isme ayrı parantez açmak istiyorum.

“Mustafa Hacıkerimoğlu”

Türk futbolunun kanayan yarasına parmak basarak, hakemlere kafasındaki değil sahadaki maçı yönettiren adam.

Trabzonspor’da komşuluk ve akrabalık bağlarının öneminin altını çizen ve küskünlüklerin son bulması için büyük mücadeleler veren Trabzonlu.

Trabzonspor protokol tribününde yaşanan krizlerin önüne geçen, Trabzon’un misafirperverliğini herkese göstermek için büyük mücadeleler veren değerli büyüğümüz.

Türk futboluna sevginin, saygının gelmesi için, kamuoyunda söylemleri ile devrime imza atan Mustafa Hacıkerimoğlu’nun gösterdiği mücadelenin önemi bir kere daha ortaya çıktı.

Geçmiş dönemlerde TFF Yönetimine çok yakından tanıdığım birçok isim seçildi. Seçilen isimler Türk futbolu 3’ten büyüktür diyerek mücadele veremediler. Üzülerek belirtiyorum ki, haklıdan yana değil güçlüden yana durdular.

Türk futbolunun değerli yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu, Anadolu takımlarına yapılan haksızlıklara karşı büyük mücadele verdi. 

Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu, Rizespor Başkanı Tahir Kıran ve Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet ile beraber Trabzonspor’un karşılaşmasına geldiler. Bu ziyaretler, komşuluk bağlarına zarar vermek isteyenlere rağmen gerçekleşti. Dostluğa zarar vermek isteyenlerin tepkilerine el ele vererek göğüs gerdiler.

İki komşu takımının başkanının Mustafa Hacıkerimoğlu ile beraber TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etmesi Türkiye’ye bir komşuyuz mesajını net şekilde verdi. Ziyarette Anadolu birliğinin önemine ve sayın Hacıkerimoğlu’nun verdiği mücadeleye dikkat çektiler.

Adaletli bir sistemin de ilk kazananı Trabzonspor Kulübü oldu.

Şampiyonluk sonrası sadece Trabzonspor değil Türkiye de kazandı. Dünya Türkiye’yi konuştu.

Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu, göreve seçildikten sonra Trabzon’da düzenlediği basın toplantısında, Türk futboluna adaletin gelmesi için mücadele edeceğini dile getirmişti. Bu değerli ve çok büyük bir sözdü. 

İtiraf etmeliyim ki, o toplantıda buna çok ihtimal vermiyordum. Çünkü adaletsiz sistemden yıllardır nemalananları da iyi tanıyordum. Onlarla mücadele vermenin çok zor olacağını da biliyordum.

Ama sezon içerisinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye gösterilen tutum ile ligdeki diğer takımlara gösterilen tutumun aynı ve eşit olduğunu hayranlık ile takip ettim.

İnancım odur ki;

Mustafa Hacıkerimoğlu yorulmaz, yorulduğu anda da Türk futbolunda adalet isteyen milyonlar ağır yükünü hafifletir.

Dünyada başarıların gelmesi için, Türk futbolunun adaletli bir sisteme ihtiyacı var.

Adaletli  bir sistem için de Mustafa Hacıkerimoğlu gibi isimler Türk futbolunda hep olmalı.

Sayın Mustafa Hacıkerimoğlu’nun şampiyonluk sonrası tescillenen o sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum.

“Bütün Trabzonsporlular amcaoğludur. Akrabalık bağları ile birbirine bağlıdır.”

Trabzonspor’un şampiyonluğu dünyanın her yerinde milyonlarca Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla kutlandı. İnanılmaz ama gerçek olan ise tek bir olay olmadan bu kutlamalar gerçekleşti.

İstanbul’da 400 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen kutlamalara provoke edilemedi. Çünkü provokatörler de biliyorlar Trabzonsporluların birbirine olan bağlarını ve aralarına sızma ihtimallerinin olmadığını.

Geçmiş yıllarda emniyet kayıtlarında çok daha az sayıda taraftarlar ile gerçekleşen kutlamalarda yaşanan olaylara şahit olmuştuk.

Büyük Trabzonspor taraftarının birine olan bağlarının önemi, yaşanabilecek bütün olayların önüne geçerken, dünyaya nasıl milyonlarca kişinin olaysız kutlama yapabileceği gösterilmiş oldu.

Dünya Trabzonspor taraftarının muhteşem görüntüleri ile Türkiye’yi günlerce konuştu.

Trabzonspor akrabalığı dünyaya gururla sundu Türkiye…

Yazımı noktalarken bir dip not;

Yaklaşık bir sene önce Trabzonspor Eski Başkanı Muharrem Usta ile görüştüğümde, Mustafa Hacıkerimoğlu’na oda ayrı bir parantez açmıştı. Ondan da Hacıkerimoğlu’nu hayranlık ile dinlemiştim. Eski başkanlardan İbrahim Hacıosmanoğlu ve şampiyon başkanımız Ahmet Ağaoğlu’nun da Mustafa Hacıkerimoğlu’na ayrı değer verdiğini gördüm. Biz kendi içimizde harcadığımız anlamsız kavgalardan çok yorulduk. Hacıkerimoğlu gibi her kesimin saygı ve sevgisini kazanmış bir değerimiz de var. Bu değerin kıymetini bilirsek ve kenetlenmeye devam edersek, Ali Koç’un gelecek sezon için yaptığı planları da bozarız her türlü…