Trabzonspor efsanesi Kadir Özcan, ölümünün 9'uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı. 61 yaşında hayata gözlerini kapatan eski Trabzonsporlu futbolcu, takımın ilk şampiyon olduğu dönemde kadrodaydı.

TRABZONSPOR EFSANESİ KADİR ÖZCAN, ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kadir Özcan'ın anma töreni Akçabaat Dürbinar Mahallesi Mezarlığı'nda, merhum futbolcunun mezarı başında yapıldı. Anmada dualar okundu, Kadir Özcan ile ilgili güzel hatıralardan bahsedildi. Trabzonspor için çok önemli isimlerden biri olan Özcan'ın anma törenine ailesi, kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, Akçaabat Sebatspor futbolcuları, eski başkan ve asbaşkanlar ve sevenleri katıldı.

KADİR ÖZCAN KİMDİR?

21 Haziran 1952 tarihinde dünyaya gelmiştir. 22 Ekim 2013 tarihinde kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Trabzonspor için çok önemli bir değer olan eski futbolcunun ölüm yıldönümü 22 Ekim'dedir. Tütünspor alt yapısında kariyerine başlayan Özcan, Akçaabat Sebatspor'dan hemen sonra 1972'de Trabzonspor renklerine bağlanmıştır.

Trabzonspor'un ligde ilk şampiyon olduğu kadronun değişmez savunucusuydu. 6 sezon bordo-mavililer ile ligde mücadele etmiştir. Bir dönem Zonguldakspor'a ve Galatasaray'a transfer olmuştur. 5 kez A Milli Takım'da yer almıştır. 1997-98 sezonunda Trabzonspor Teknik Direktörü Ali Kemal Denizci'nin yardımcılığını yapmıştır.

Kadir Özcan’ın çalıştırdığı takımlar; Bulancakspor, Bafraspor, Ünyespor, Sökespor, Nevşehirspor, Orduspor, Gümüşhanespor, Çaykur Rizespor, Akçaabat Sebatspor, Zonguldakspor, Kasımpaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Malatyaspor, Kartalspor, Giresunspor ve 1461 Trabzon olmuştur.