İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonrasında Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Kopenhag ile eşleşti. Danimarka ekibi geçtiğimiz sezon ligi şampiyon olarak tamamlayarak, Avrupa'nın bir numaralı kupasına play-off turundan katılmaya hak kazanmıştı.

Koşan ve mücadele eden bir takım

Mavi beyazlı ekip, Kuzey futbolunun karakteristik özelliği olarak çok koşuyor, çok mücadele ediyor ve 90 dakika boyunca oyunu bırakmıyor. Lazio'dan kadroya katılan Slovak stoper Denis Vavro, Genoa'dan alınan orta saha oyuncusu Lukas Lerager şu ana kadar bu yaz döneminde yapılan iki önemli transfer olarak öne çıkıyor.

En formda isimlerden biri

Bordo-mavililerin bu eşleşmede en önemli kozu ise Andreas Cornelius olacak. Danimarkalı santrfor hem hazırlık maçlarında hem de Süper Kupa finalindeki performansıyla takımın en formda isimlerinden olduğunu ortaya koydu. Ancak Karadeniz ekibi için golcü oyuncuyu önemli bir avantaj haline getiren bir diğer faktör daha var.

Kulübü, takımı ve oyuncuları tanıyor

Andreas Cornelius Kopenhag kulübü alt yapısından yetişmiş bir futbolcu... A takımında da yıllarca forma giymişliği bulunuyor... Daha da ötesinde, Cornelius'un mavi-beyazlılarda forma giydiği dönemden takım arkadaşı olan 6 futbolcu şu an FC Kopenhag Kulübü bünyesinde bulunuyor. Bunlardan 3'ü futbolcu olarak mevcut takım kadrosunda, 2'si kulüpte idari görevde, 1'i ise mavi-beyazlıların kaleci antrenörü.

Teknik direktör, Cornelius'un hocası

Andreas Cornelius sadece Kopanhaglı futbolcuların eski takım arkadaşı değil, aynı zamanda takımın teknik direktörü Jess Thorup'un da eski öğrencisi... Bordo-mavili futbolcu Danimarka U-21 Milli Takımı'nda forma giydiği dönemde Thorup, bu takımın başında bulunuyordu ve yönetimindeki takımın maçlarında Cornelius'a birden çok maçta görev vermişti.

Kaynak: Skorer

Editör: Haber TS