En başta Gökhan ağabeyimize Allah'tan rahmet, sevenlerine kalanlarına sonsuz sabırlar diliyorum. Bu galibiyet böyle bir güzel insana armağan olsun. Ruhu şad, mekanı cennet bahçelerinden olsun.

Evet güzel bir güne uyanmak, mutlu bir güne merhaba demek, benim açımdan harikulade bir şey.

Trabzonspor kendi taraftarı önünde belki de 7 8 olabilecek bir maçı; 3-1 lik bir skorla bitirdi. Neyse buna da çok şükür.

Maçın ilk 30 dakikasında bu takım bırakın kendi ideallerini, mübalağa olacak fakat Barcelona'yı bile dize getirecek bir topla oynama hakimiyetine sahipti. Maçı izleyenler "Trabzonspor küllerinden doğdu, bu FIRTINA bizim FIRTINA mı, yeniden dirilen takım" gibi yorumları yapsa yeridir.

35 bine yakın seyircisi ile Trabzonspor şov yaptı. Maçı takip ederken aklıma 2010-2011 sezonunda Avni Aker'de kazandığımız 6-1 lik maç geldi.

Trabzonspor geçen haftaki o döküntü futbolunu unutturdu.

Maçtan izlenimlerime gelecek olursak;

Onur'un aklı bir yerlere takılı gibi.. Oyuna konstresi sıfırdı.

Hosseini-Toure ortaklığı ile kapalı kutu lehimize açıldı birazcık.

Pereira-Novak kanatlarda çok iyi. Lakin Pereira'nın enerjisi bir tık önde yaşına rağmen...

Orta alanda belki de maçın yıldızı OGENJI ONAZI idi. İşte bizim beklediğimiz, özlediğimiz ONAZI bu...

Sosa adeta küllerinden yeniden doğdu. Maçta istatistiği olumlu olarak en yüksek isimdi. Her ne kadar iyi olsa da yediğimiz golde yaptığı hareket kabul edilemez.

Abdulkadir 10 numara pozisyonunda çok iyi topu taşıdı

Olcay bir gol bir asiste rağmen hala yedek olduğunu düşünüyorum.

Yusuf 52. Dakikada oyundan çıkarken Ünal Karaman'a tepki göstermesi saçmaydı. Çünkü gerçekten kanatta oynayınca çok verimsiz oluyor. Hali ile Ünal Hoca'da onu oyundan aldı.

Ve maçın skorer oyuncusu Hugolito! Transfer söylentilerini bir kenara atıp, sadece maça odaklandı ve 2 golü birden hanesine yazdırdı. Bizim aradığımız, beklediğimiz Hugolito!

Kinaye yapmak gerekirse maçın 6 7 8 e uzamamasının sebebi topun oyuna girdikten sonra hep Burak Yılmaz'a atilmasiydi. O da hali ile yeni sakatlığı atlattığı için kondisyonu pek yoktu. Lakin haftaya Ankaragücü maçında ilk 11'de oynarsa fark yaratır. Gönül onun gol atıp maçı 4-1 le bitirmekti. Sağlık olsun...

Trabzonspor eski günlerine dönecek. Fakat daha çok çalışmak gerek. Ilk sınavımızı başarı ile atlattık. Sırada Ankaragücü ve ardından final maçı Galatasaray var. 

Bu takımlardan galibiyetle dönersek ligin en verimli takımı olup,  bize uzak olan o yarışın içine girebiliriz.

Önceki yazımda da belirttiğim gibi Trabzonspor için zor kolaydır, imkansız biraz zaman alır.

Bunun için zamana, uyuma, adaptasyona, sağlam duruşa ihtiyacımız var.

Haftaya Ankaragücü maçında olacağım.

Herkese Saygılarımla...