Bir konuda çok doldum ve artık içimi dökmek istiyorum.

Türkiye’nin gerçeği olan Trabzon yerel basını (gazetecilerin sosyal medya hesapları, internet siteleri, yazılı ve görsel medyasıyla) “bazı kişiler” tarafından yıpratılmaya çalışılıyor.

Bu algının başlangıcına bakıldığında ise Twitter üzerinden yumurta (sahibi belirsiz) kişiler tarafından organize edildiğini görüyoruz.

Evet, belki ben Ali Çil olarak çok iyi bir gazeteci değilim. Belki çok fazla hatalarım da oluyor.

15 yıldır bu işin içerisinde olan biri olarak, bu mesleğe ilk başladığım gün dediğim gibi. Ben tarafsız bir gazeteci değilim. Trabzonspor’a bağlı, bağımlı, fanatiklik derecisinde bir kişi olarak görüşlerimi ifade etmeye çalışıyorum.

Trabzonspor, şampiyonluğu kaybettiğinde, kötü sonuçlar aldığında, iyi futbol oynamadığında sinirlerime hakim olamayarak haddimi aştığım da olmuştur.

Örnek olarak Ali Çil hatalı bir şey yazdığında insanların “yerel basın” a tepki göstermesine anlam veremiyorum.

Kişilerin bireysel hatalarını da 500’den fazla kişiye mal etmeyin.

Herkes şunu bilmelidir ki, Trabzon yerel basınını genelleyecek olursak tek ortak hedef vardır ki Trabzonspor’un başarısı.

Trabzonspor başarılı olursa, Trabzon’da yüzler güler. Gazeteler okunur. Sosyal medya hesapları canlanır. Kısacası etkileşim artar.

Trabzonspor başarısız olursa ise kendimiz çalar kendimiz söyleriz.

Bir Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzon yerel medyasından rahatsız olur.

Bunu anlarım çünkü Trabzonspor'un sağ kroşesini her defasında sağlam yemişlerdir.

Gerek büyük emeklerle hazırlanan yerel gazete manşetlerinde, gerekse sosyal medya üzerinden Trabzonspor’un sağ kroşesi gibi davranan Trabzon yerel basınında 7’den 70’e herkes Trabzonspor’un karşısında olanlarla onurlu ve güçlü bir şekilde mücadele veriyor.

Şahsen ben Trabzonspor’un hakkını savunacağım diye, Mehmet Ali Aydınlar’a, Aziz Yıldırım’a, Volkan Demirel’e ve bir çok Fenerbahçe Derneği’ne tazminat ödedim. Trabzon’da bu şekilde mağdur olan çok sayıda gazeteci vardır.

“Sen devletten basın kartı aldın. Herkese eşit olmalısın. Gazeteci tarafsız olmalı denilerek” İstanbul basınından bir çok arkadaşım tarafından sorgulandım.

Ama Trabzonspor’u savunmaktan, Trabzonspor’un başarılı olmasını istemekten başka bir amacım olmadı.

Dediğim gibi hatalarım olmuştur. Fakat amacım her zaman aynı.

Milyonlarca Trabzonspor taraftarının yerel basına verdiği desteği net şekilde görüyoruz.

HaberTS.com dün 320 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 100 binden fazla telefonda uygulamamız indirildi. (Trabzonspor'un Rizespor karşısında oynadığı iyi futbol ve başarılı skor etkili oldu)

Türkiye’de hiçbir ilde yerel yayın yapan yerel gazeteler bu rakamı göremezler.

Bu da zaten yerel medyaya verilen önemin en net göstergesi.

Sözlerim az sayıda olan ve algı operasyonuna kapılan gençlere…

Dileğim odur ki, Trabzonspor’un rakiplerinin algılarına kapılıp Trabzon’un sağ kroşesi olan Trabzon yerel medyasını yıpratmayın.