Trabzonlu biri olarak, gençlik yıllarımı Trabzon’da geçirdim, sıklıkla da gidiyorum; ama artık şehrimizi kültürel geleneklerine ve ilkelerine bakışta, uygulama da farklılaşmış görüyorum.



Vefa duygusu unutulmuş. Ahmet Ağaoğlu ismi Trabzonspor’un son 10 yılında yok.



Muharrem Usta, Hacıosmanoğlu son yıllarında emekler sarf ettiler. Bir kesimin onların sağladığı kazanımları hiçe sayması; yeniye sorgusuzca hoş geldin demesi, eskiye direk vefasızlığı tek kelime hatadır.



Ama insanımız Burjuvasizme hemen teslim oluyor. Oysa Golf sporu halkla bütünleşen bir spor değil, orada kurumsal başarı yakalamak kolay hem ekonomik sıkıntı yok hem de muhatap olduğu kimseler belli şirketlerin üst yöneticileri, bir tıkanıklık olursa, fikir aşamasında iyi öneriler sunabilecek kimselerle iş yapılıyor. Futbol öyle mi on beş yaşında gencin bile müdahalesi var.



Sıradan bir vatandaş golf tesislerine gezmek için bile giremez. O yeşil alanlara imrenen insanımıza şu bilgiyi de vermek isterim.

Aşağıda belirtilen nedenlerden ötürü golfün çevreye zararları olduğu düşünülmektedir.

Golfte kullanılan kimyasalların ve saha sulamasında kullanılan suyun, çevreyi temiz ve bakımlı tutmak için oluşturulan golf koşullarının çevreyi tehdit ettiğine inanan bir kitle de vardır. 

•    Yerin üstündeki sularının, böcek ilaçları, gübre ve diğer enfekte eden maddeler ile kirletilmesi

•    Sahil şeritlerinin aşınmasıyla dere, çay sularının kalitesinin azalması

•    Çok miktarda suyun golf tesislerinin sulama işlerinde harcanması

•    Doğal alanların bozulması ve kaybı

•    Kimyevi maddelere temas etmek ve uygulamaktan ötürü sağlık riskleri oluşması

Golf sahalarının bakımında kullanılan tarım ilacı, nitrojen, fosfor gübresinin su kanallarına sızarak karıştığı tespit edilmiştir. Bir golf sahasının kimyasal gübre ve ilaç kullanımının tarımda kullanılan yıllık miktardan altı kat daha fazla olduğu belirlenmiştir. 100 hektarlık bir golf sahasının su harcama miktarı yıllık yaklaşık 1 milyon metreküpdür. Bu miktar, 12 bin nüfuslu bir yerleşimin yıllık ortalama su tüketimine denk gelmektedir. ( Sosyal medyada bir taraftarımız Golf sahası Trabzon’a yakışır yazmıştı, az çakralar açılsın diye alıntıladım )

Trabzonspor’umuzun lüksten gelenlere değil özüne dönmeye ihtiyacı var özetle.

Taraftar, herkes elini cebine atacak, kimse bireysel olarak alnının teri 10 milyon tl’yi hibe etmez Trabzonspor’a sanmam.

Hedefim Sayın Ahmet Ağaoğlu üzerinden yürümekte değil.

İdareciliği belki iyidir, başarılıdır da. Trabzonspor başkanı seçilirse de makul desteklerim. 

Fakat; insanımız lükse elitizme bu kadar teslimiyetçi bakması, bir öz Trabzonlu olarak beni üzdü. Trabzonlu çevreci,bilinçli, vefalı ve özüne hakim olmalı.

Spor açısından da aidatını yatırmamış seçimde oy hakkı olmayan birinin Başkan Adayı olması çok heyecan verici değil.

Muharrem Usta Trabzonspor başkanı olmak için dört yıl uğraştı. Hacıosmanoğlu Trabzonspor Başkanı oldu; ama şehrimize aktif yirmi yılını verdi.

Söz Trabzon’un.