PTT 1. Lig'de sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la 1-1 berabere kalan 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Akçay, ''Bu maçla kimliğimiz geri geldi'' dedi.

Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kaderlerini belirleyecekleri bir müsabakaya çıktıklarını belirterek, ''Ağır eleştirilere muhatap oyuncu kardeşlerim vardı. Kulüp ile ilgili spekülasyonlarında buna eklenmesiyle bir travma oluşmuştu. Bunların hepsinin kalktığını gösteren ikinci yarı oynadık. Rakibimiz, bizim oluşturduğumuz pozisyonlardan faydalanmasını bildi. Ama ikinci yarıda buna izin vermedik'' diye konuştu.

Maçın ikinci yarıda kendilerine dönmesi gerektiğini, ancak fırsatları değerlendiremediklerini ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

''Ama bu ligde puan puandır. Bir puan bizim için önemlidir. Futbol yüzde 30'u kısmet, yüzde 70'i gayrete dayalı bir oyundur. Bugün arkadaşlarım gayretle ilgili kısmı yerine getirdi. Kısmetle ilgili kısım zaten mevlanın işi. Hepsini kutluyorum. Ama şunu belirtmek isterim ki bu maçla kimliğimiz geri geldi. Bundan sonra 1461 takımının izlenmesini ve ona iyi bakılmasını istiyorum. Bu çocukların siretine değil, suretine bakılması daha önemli diye düşünüyorum. Böyle bir grupla çalışmak, bir teknik adam olarak benim şansım.''

Akçay, bir gazetecinin, kulübün satılmasının kendilerini nasıl etkilediği yönündeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Kulübün satılması yönünde sayın başkanın açıklamalarından sonra en kazançlı grup futbolcu arkadaşlarım ve bizler olacağız. Kulüp satılsın. Çokta umurumuzda değil. Dediğim gibi, bu durum bu maça kadar bizleri olumsuz etkiledi. Ama bu müsabakadan sonra takımın satılması, kiraya verilmesi ya da seyahate gönderilmesi bizleri çok fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi işimizi yapmanın onuru ve gururunu yaşamak istiyoruz. Bundan sonra da onu yapacağız.''

Editör: TE Bilişim