Yener yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşısında birçok gol pozisyonu bulduklarını belirterek, ''Bu kadar pozisyon bulduğumuz maçı kazanmamız lazımdı. 2 topumuz direkten döndü, yakaladığımız net gol pozisyonlarımız vardı. Bu maçta 1 puan kazanmadık, 2 puan kaybettik'' dedi.

Trabzonspor'un kadrosuna güvendiğini hep söylediğini ifade eden Yener, ''Çünkü sezon başında nasıl çalıştığımızı gördüm. Takımın kampta birliği, bütünlüğü, çalışma isteğini gören biri olarak bunları hep söyledim. Trabzonspor tek eksiği olan öz güveni yakaladıktan sonra çıkışa geçecek dedim. Sivasspor maçı çıkış maçımız oldu. Fenerbahçe maçında galibiyeti kaçıran taraf olduk. Bundan sonra iyi futbol ile iyi yerlere geleceğiz'' diye konuştu.

Gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yener, şöyle devam etti: ''Gol pozisyonuna girmekte, üretmekte bir zorluk yaşamıyoruz. Janko'nun da takıma katılmasıyla gol yollarında sıkıntıyı da aşacağımızı düşünüyorum. Gol sıkıntımızı da aştığımız zaman galibiyetler de arka arkaya gelecektir. Bizi en çok sevindiren olay kalemizde az gol görmemiz. Savunma güvenliğini iyi sağlıyoruz. Gerçekten bu sene Trabzonspor zor mağlup olur. Bu sene Trabzonspor'u yenmek kolay değil.''

''Saraçoğlu'nda yakışır oyun oynadık''
Yener, takımda sakat oyuncuların fazla olduğunu dile getirerek, ''İlk 11'de oynayan 5 oyuncumuz Fenerbahçe maçında yoktu. Ama forma bulan arkadaşlar da onların eksikliklerini hissetirmedi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Trabzonspor kendine yakışır maç oynadı. Futbolcuları ve teknik kadroyu kutluyorum'' dedi.

Maç sonunda kaçırdığı goller nedeniyle eleştirilen Olcan'a da sahip çıkan Yener, ''Tabi ki Olcan eleştiriliyor ama o pozisyonları yakalaması oyuncunun kalitesinin göstergesi. Olcan, kaliteli, yetenekli bir oyuncumuz. Belki bu maçta onları kaçırdı ancak sonraki maçlarda bunları değerlendirecektir. Önemli olan o gol pozisyonlarına girebilmesi'' diye konuştu.

''Mahkeme kararlarını uygulamamak suçtur''
Yener, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 2010-2011 sezonunda oynanan ve sonuçlarının etkilendiği sabit olan müsabakalara ilişkin tescillerin iptali başvurularının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun gündemine getirilmeden, genel sekreter imzasıyla reddedilmemesine ilişkin olarak ise ''Bizim TFF'ye yazdığımız yazının yönetim kurulunda görüşülmesi lazım. Trabzonspor, bu yazıyı TFF Başkanlığı'na yazdı. Bununla ilgili yönetim kurulu kararını bildirmeli, yapılması gereken de budur. Bunun ardından gerekirse Tahkime gideceğiz, daha sonra başvuracağımız diğer yerler de var. Böyle bir durumda biri Trabzonspor'un şampiyonluğunun tescili ikincisi de Trabzonspor'un kaybettiği ekonomik kayıpların tazmini olmak üzere iki ayrı hukuki prosedür işleyecek'' ifadelerini kullandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike ve teşvik konusunda aldığı kararların ortada olduğunu söyleyen Yener, ''Mahkeme 11 maçta şike ve teşvik yapıldığını karara bağlamış. Mahkeme kararlarını uygulamamak suçtur'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim