Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo - mavili kulübün mağaza açılışında önemli konular hakkında açıklamalar yaptı.

Badou Ndiaye transferi, Sosa ve Novak'ın sözleşmeleri, TFF Lisans Talimatı ve Abdülkadir Ömür için konuşan Trabzonspor Başkanı, birçok konuya açıklık getirdi.

BADOU NDIAYE CEVABI!

Badou Ndiaye için çıkan iddialara cevap veren Ahmet Ağaoğlu, "Bugün burada mağaza açılışı yapıyoruz. Transfere oldukça uzun bir süre var. Görüşürlmeye ve kesinleşmeye başlandığı zaman Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimlerimizi yaparız ve kamuya sunarız." dedi.

"SOSA VE NOVAK İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Ağaoğlu, "Sosa ve Novak'ın sözleşme uzatma görüşmeleri ne durumda?" sorusuna ise, "Sosa ve Novak'ın istedikleri ücretlele aramızda pek bir fark yok. Kulübün bütçesi ve imkanları ölçüsünde karşılıklı olarak rakamlarda bir noktaya gelmiş durumdayız. Menajerlerle görüşmeler devam ediyor. Özellikle geçmiş dönemlerde menajerler konusunda Trabzonspor büyük sıkıntılar yaşadı. Bizim transfer politikamız belli. Menajerlerle olan ililşkimiz de belli." şeklinde cevap verdi.

"YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ, İYİ OLDU"

TFF'nin Lisans Talimatı ile ilgili geri adım atmasının iyi bir hamle olduğunu söyleyen bordo - mavililerin başkanı, "Uzun zamandır vermiş olduğumuz bir mücadelemiz var. Konuyu tahkime taşıyan tek kulüp Trabzonspor Kulübü'ydü. Kesinlikle ve kesinlikle adil olmayan, hukuka uygun olmayan bir uygulamaydı. Yürürlüğe konmuş olan bir talimatın değiştirilmesiydi. Yanlıştan dönüldü, iyi oldu. Bu kadar germeye gerek var mıydı o tartışılır ama yanlıştan dönülmesi ve lisans talimatınını yürürlüğe girdiği şekliyle devam edilmesi Trabzonspor'un kabul ettiğiydi. Bu konuyla alakalı olarak kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. Trabzonspor açısından değil, Türk futbol ekonomisi açısından yanlış bir karardı. Geri dönülmesi hepimizi memnun etti." diye konuştu.

"BİR FUTBOL KULÜBÜNÜN GELİR KAYNAĞI..."

Futbol kulüplerinin gelir kaynaklarını sıralayan Ahmet Ağaoğlu, "Eğer size gönül vermiş milyonlar varsa bu milyonların kulübün ekonomisine çekilmesi gerekiyor. Real Madrid, Barcelona, United, Liverpool, City gibi düna devlerinin en önemli gelir kaynaklarından birisi ürün satışıdır. Bir futbol kulübü, kendi lisanslı ürünlerinden, bir de futbolcu alış-satışından para kazanır. Sponsorluk ve stat gelirleri dışında başka şeylerle iştigal etmek futbol kulüplerini pek işi olmamalı. Ynönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız da çok çalıştılar bu 1,5 yıllık süreç içerisinde. Bugün itibariyle yüzde 350'lik bir artış sağlandı. Bunun daha iyisi olduğu zaman taraftarlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"ABDÜLKADİR EN KÖTÜ MARTTA TAKIMLA OLACAK"

Son olarak sakatlığı nedeniyle Almanya'da tedavi gören Abdülkadir Ömür için konuşan Ağaoğlu, "Almanya'daki tedavi sürecinin nasıl geçeceği de önemli ama en kötü süreç olarak mart ayında takıma katılmasını bekliyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim