Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, bugün Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nın konuğu oldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte Avcı'nın sözleri:

Ümraniye'yi pas geçemem. Recep Uçar, kendi semtinde böyle bir duyguyu yaşadı. Onlara da başarılar diliyorum. İstanbul takımları açısından konforlu bir alan olacak. Otobüsle rahat gidip gelecekler. Biz tabi İstanbul'a gezmeye gelmiyoruz (gülerek). Bence yayın gelirinden daha fazla almamız gerek. Deplasman masraflarımıza daha fazla. Büyük hedeflerimiz var. Yaşayalım, görelim.

BANDIRMASPOR DA ÇOK İYİYDİ

Statlar ne olacak? Şartlara uygun olacak mı? Emek veren herkesi tebrik etmek lazım. Sadece kazananları değil, yarışın içinde olanları da tebrik etmek gerek. Oyunu geliştiren, insana yatırım yapan durumların oluşmasını istiyoruz. Medya açısından da iş bitmedi, halen çalışıyorlar. Bandırma'yı da es geçmeyeyim. Ümraniyespor, Bandırmaspor... Maçlar yaptık, Süper Lig'e çıkma yolunda mesajı veriyorlardı. Hazırlık maçı oynadık ama ciddi maçlar oldu. Bandırma seyircisini de tebrik ederim. Bandırma tarihinde ilk defa böyle bir durum yakaladı. Böyle devam ederlerse karşılığını alırlar. Herkesi mücadelelerinden dolayı tebrik ederim.

AVRUPA'DA RİVA GİBİ YER YOK

Riva aslında benim mesleki çıkış noktamdır. Oralar çok prefabrik yerlerdi, hayallerim vardı. A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olduğumda projelerde yer aldım. Yıldırım Demirören döneminde Riva Tesisleri Avrupa standartlarının üstünde yapıldı. Avrupa'da Riva gibi bir yer yok. İçeride çalışan personeller de futbol takımına nasıl hitap edeceğini çok iyi biliyor. Bu sene de tekrar olacağız ilk aşamada. İyi takımlar getirebilirsek, Şampiyonlar Ligi play-off öncesi test olur. Sezonu bu ayın 27'sinde Trabzon'da açacağız. Ön hazırlık, ölçümler olacak. 3-4 gün Trabzon'da geçireceğiz, sonra da Riva'da devam edeceğiz.

EN DÜŞÜK BÜTÇE İLE ŞAMPİYON OLDUK

Geçen sene iyi bir kadro kurduk. Şampiyonluğa uygun bir kadro kurduk ve oyuncular da hedefe giden yolda cevap verdi. Antrenman sayısı fazla olunca, belli bir yaştaki oyuncuların sakatlık riski oluyor. Ona göre antrenman planı yapıyoruz. İyi bir kadromuz var. Ama tekrar şampiyonluğa oynayacağız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi Play-Off maçı var. Bu ülke futbolu adına, Trabzonspor adına en önemlisi 1 senelik maaş bütçemizi karşılayacak bir durum var. Biz diğer takımlardan daha düşük bütçeyle şampiyon olduk. Ama devam edemesek bile orada, Avrupa'da yola devam ediyoruz. En az 50 maçımız olacak yeni sezonda. Bu göre kadroyu planlamamız gerekiyor..