Trabzonspor'un deplasmanda karşılaşacağı Kayserispor maçı öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı şu ifadeleri kullandı;

"Kayserispor Hikmet hoca ile birlikte özellikle içerde iştahlı baskılı oynayan klasik bir geçiş takımı. Bunun karşısında biz direk oyun ve geçişlerde ne yapacağımızı çalıştık. Erken final pasları yapmadan set oynayıp daha fazla topa sahip olup bunu sonuçlandırmak istiyoruz. Milli takım arasına girerken son 3 maç çok aksiyonlu maçlar oldu, git geller oldu, kırmızı kartlar oldu. Hiç vazgeçmeden bunlara karşılık vererek oynadık. Zaman zaman rakibe göre zaman zaman performansa göre kararlar veriyoruz.

Berat bugün hedefinize ulaştığı bir adıma attı milli takıma seçildi. En yetenekli oyuncularımızdan biri de Abdülkadir. Performans dalgalanmaları olabilir. Güzel bir gün olmasını bekliyoruz. Ahmetcan, 11 ay oldu ben geleli 11 aydır bizimle birlikte. Trabzonspor’un gelecekteki yüzü olabilecek kapasiteye sahip. Oyuncu ve insan kapasitesine sahip. Umarım onun için güzel bir başlangıç olur. Altyapıya teşekkür edelim. Umarım onların sayısı çoğalır. Milli takım da yeni bir serüvene başlıyor, onlara başarılar diliyorum. Bu ara zihinsel ve fiziksel olarak dinleneceğiz."