1967 Değirmendere Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, HaberTS.com’un sorularını cevapladı.

O SENE BU SENE

Trabzonspor’un şampiyonluk şansını yorumlayan Adem Söğüt,”Biz bu sene bir slogan başlattık. O sene bu sene diye. İnşallah o sene bu sene olacak. Hasreti sona erdireceğiz. Trabzonspor 8 kuşatma altında 8 şampiyonluğunu alacak İnşallah.” Dedi.

2 PUANIMIZ ÇALINDI

Trabzonspor’a karşı yapılan hakem hatalarıyla alakalı da konuşan Adem Söğüt,”Şampiyonluk yolunda, masada, kasada, sahada güçlü olacaksın. Trabzonspor bu şampiyonluk yolunda engellerle karşılaşacak. Geçmişte de olan ayak oyunlarının üstünden geleceğiz. Antep maçında verilmeyen golümüz, çalınan 2 puanımız var. Malatya maçında kazasız belasız geçtik ama. Malatya’nın attığı gol öncesinde %100 bize verilmeyen faul var. Belki de golü biz bulacaktık. Masada da güçlü olmamız gerekir. Bu konuda da büyüklerimiz sahip çıkıyorlar sağolsunlar.” İfadelerini kullandı.

ÖLÜ TOPRAĞI VARDI

Medical Park Stadyumu’nun dolmasıyla alakalı sorulan soruya ise,”Şehrimizin üzerinde bir ölü toprağı vardı. Bu ölü toprağının üzerimizden atılması için bir kıvılcım gerekiyordu. Bu kıvılcım da bu yönetimle, bu başkanla birlikte geldi ve ölü toprağı atıldı. Normalde biz 2010-2011 sezonunda şampiyon olduğumuz zaman 22 bin 23 bin kapasite olan Avni Aker’i Fenerbahçe maçı hariç dolduramıyorduk yani. Ama şimdi Akyazı’da bu ölü toprağını atınca 41 bin kişilik stat bile yetmiyor. Yani taraftarımız şunu biliyor. Bize bir şey verilirse biz daha fazlasını veririz.” Şeklinde cevap verdi.

SON YILLARIN EN İYİ TRİBÜNÜ OLDU

Son olarak Malatya deplasmanına da giden Adem Söğüt, bu deplasman hakkında görüşlerini de, “Son yılların en iyi tribünü oldu. Trabzonspor’a ayrılan bölüm dolduruldu. Herkesin birlikte kenetlenip, senci ,benci, ayrımcı değil de, 10 numara bir tribün oldu. Güzel de bir galibiyet oldu.” Diyerek ifade etti.

Malatya’da oluşan birlik beraberliğin Trabzon’da yer hayata geçmesinin mümkün olup olmadığı ile alakalı sorulan soruya cevap veren Adem Söğüt,”Bu yıllardan beri şehrimizin kanayan yarası. İnşallah olur. Tek tribün olmaz da, 2 tribün olsun. Bir deniz tarafı, bir yol tarafı kale arkası olsun. Bütün taraftar grupları bir arada olsun. Hep birlikte takımı destekleyelim. Sonuçta amacımız belli. Maksat belli. Trabzonspor’un başarısı. Trabzonspor’un başarısı için de bir araya gelinir. Gelinmesi de lazım.” Dedi.

UÇUK TRANSFERLERDEN UZAK DURDULAR

Trabzonspor yönetimi hakkında görüşlerini belirten Adem Söğüt,” Şehre bir hava kattılar. Trabzonspor’u uçuk yapılan transferlerden uzak tuttular. İsabetli transferler, Trabzon’a uyum sağlayabilecek transferler, yerinde nokta transferler, yani Sturridge’yi saymazsak hemen hemen bütün transferlerde başarılılar. Bunun en büyük etkeni budur. Yani buradan ne çıkartıyoruz. Artık bizim 3 milyon, 10 milyon Eurolar ile transfer yapıp da kulübümüzü zora sokamayız. Trabzonspor’umuzun da zaten belli bir potansiyeli var altyapısından. Burayı iyi kullanabilirsek, yanına da dışardan faydalı olabilecek gençlerle  Trabzonspor her zaman başarıya ulaşır.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor’un borcunun nasıl aşağıya düşürüleceği ile alakalı sorulan soruya, “Milyon Euroluk uçuk transferleri kapattıktan sonra, Trabzonspor’da yöneticilik yapan Türkiye’de kendini kanıtlamış önemli CEO’lar var. Bunların yapacağı güzel projelerle birlikte, Trabzonspor’un borcu kısa vadede değil de 3,5 senede, havuzdan alacağımız gelirlerimiz var. Şampiyon olursak, şampiyonluk gelirleri var. Böyle böyle Trabzonspor’un borcu aşağıya çekilebilir.” Şeklinde cevap verdi.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ile alakalı görüşünü sorduğumuz Adem Söğüt,”Başkanımız iyi gidiyor. Şehir de seviyor onu. Bu şekilde giderse tabi ki her zaman yanındayız. Destekliyoruz da. Şehre bir hava kattı. Güzel gidiyor. İnşallah Allah bozmasın.” İfadelerini kullandı.

ERTUĞRUL DOĞAN İYİ Kİ VAR

Trabzonspor yönetiminde yer alan Başkan Yardımcı Ertuğrul Doğan’ın verdiği katkı ile alakalı olarak görüşünü aldığımız Adem Söğüt,”Ertuğrul Doğan iyi ki var diyoruz. Trabzonspor’un çok sıkıştığı anlarda, bankalara ödenmesi gereken paralar oldu. Futbolcuların maaşlarının olduğu dönemlerde kendi çıktı katkı sağladı. Bu konuda çok memnunuz kendisinden. Allah razı olsun. İyi ki var.” Şeklinde konuştu.

BİZİM ŞEHRİMİZİN İNSANI ZORDUR

Teknik Direktör Hüseyin Çimşir hakkında ise,”Yani bizim şehrimizin insanı zordur. Herkesi memnun etmek kolay değil tabi ki. Hocamız şuanda başarılı. 2 beraberliği var. Takımda iyi gidiyor. Yani kendi şehrimizin çocuğu biraz da sahip çıkmamız lazım. Biz gerektiği kadar, yeterince destek oluyoruz kendisine, destek de olacağız. İnşallah hep beraber el ele verip sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Başakşehir ile oynanacak karşılaşma hakkında ise,”Seyircisiz oynanmasına biz çok üzülüyoruz. Çünkü Başakşehir bizim rakibimiz, puanlarımız aynı. Biz oraya çok iyi atmosferde hazırlık yapıyorduk diğer arkadaşlarımızla birlikte. Stadı full çekip muhteşem bir seyirci desteği verecektik. Ama işte dünyayı saran bu lanet virüsten dolayı böyle bir karar alındı. Biz de saygı duyuyoruz.” Dedi.

TÜRKİYE'DE FUTBOL TERSİNE DÖNÜYOR

Aynı zamanda amatörde yıllardır kulüp başkanlığı da yapan Adem Söğüt bu konuda ise,”Ben 15 yıldır kulüp başkanlığı yapıyorum. 20 yıldır da Trabzonspor Taraftarlar Birliği’nin hem kurucu başkanlığını yaptım ve devam ediyoruz. Türkiye’de futbol tersine dönüyor. Futbolcu nereden yetişir? Amatörden yetişir. Amatöre federasyonun hiçbir desteği yok. Bütün desteğini profesyonel takımlara veriyor. Biz her lisans başı 300 lira para yatıyoruz TFF’ye bütün yardımları, konaklamaları, deplasman masrafları, iddia gelirlerini hep profesyonel takımlar alıyor. “ şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

AMATÖRDE İDARECİLİK YAPMAK HASTALIK İŞİDİR

Adem Söğüt,”Geçen sene 13’li takımdan 3 grupta maçlar oynandı. Bu sene maalesef 3 grupta, 6 tane 5 tane takımla maçlar oynanıyor. Geçen seneye oranlar %62 oranında lige katılmama oldu. Bugün amatörde yöneticilik yapmak, idarecilik yapmak tamamen hastalık işidir. Yani vereceksin. Bugün Trabzonspor’da adam idarecilik yapıyor. Masrafı olmuyor. Ama amatörde bir idarecilik yapan, kulüp başkanlığı yapan bir adam senede 20 bin lira, 50 bin lira, 100 bin lira, 30 bin lira, bu paraları vermek zorunda. “ dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI DEĞİRMENDERE'YE FUTBOL SAHASI YAPILAMALI

Röportajın sonuna doğru ise dikkat çeken bir konuya parmak basan Adem Söğüt,”Biz şimdi Değirmendere’de yaşıyoruz. Burası 100 bin nüfuslu bir havza. Burada bir tane spor sahası yok. Çocukları idman yaptıracağımız bir alan yok. Burası uyuşturucuyla anılan bir bölge. Biz diyoruz ki çocuklarımızı kurtaralım. Biz her sene bu mücadeleyi veriyoruz. Bu bölgeye bir spor sahası yapılması zorunludur. Sahil kenarında müsait yerler var. Bu sadece Değirmendere Spor ile alakalı değil. Buraya spor sahası yapılır. Nasıl Beşirli sahiline yapılmışsa, buraya da yapılır iyi olur biz de en azından çocukları spora yönlendirebiliriz. Zaten bunun için mücadele veriyoruz. “ ifadelerini kullanarak yetkililere çağrı yaptı.