Bir transfer daha yapmak istediklerini söyleyen Gevrek, "Defansa bir transfer bekliyorduk, net değil. Bekliyoruz ama zor bir transfer. Olmazsa transferi kapatacağız. Yabancı bir isim. İsim vermek doğru olmaz. Alanyaspor deplasmanı zor olacak. İnşallah iyi bir sonuçla ayrılırız. Kemal hocayla inşallah iyi bir ivme kazanırız" dedi.

"Maçın ertelenme biçimi yanlış"
Trabzonspor karşılaşmasının ertelenmesinin doğru olduğunu ancak biçiminin yanlış olduğunu savunan Adil Gevrek, "Çok ciddi bir deprem yaşandı. Özellikle Elazığ ve Malatya hissetti. Malatya'da 4 can kaybımız var. Acımız var. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Böyle bir durumda hiç tartışılmaması gereken konular tartışıldı. Sanki biz deprem bölgesinde maç oynanasın, dedik. Biz yönetim kurulu olarak maç ertelensin, talebinde bulunacaktık. Trabzonspor'un yabancıları gelmek istemedi, diye maçın ertelendiğini duyduk. Bu maçın ertelenme biçimi yanlış. Hiç kimse itiraz edemez, etmemeli de. Ama bu şekilde ertelenmemeli. Tepki gösterdiğimiz olay bu. Sanki deprem umrumuzda değilmiş gibi algı yapıldı. Çok haksız bir linç kampanyası başlattılar" dedi.

Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maçı ne zaman oynanacak?
Fenerbahçe ve Trabzonspor'un açıklamaları hakkında yorum yapmak istemeyen deneyimli spor adamı, "Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin arasındaki bir konu. Biz bunun dışındayız. İki kulübün arasında olan şey için bizim konuşmamız etik olmaz. Benim için 3 puan da, maçın oynanması da önemli değil. Bir candan değerli değil. Cumhurbaşkanı, bakanlar ve bütün STK'lar oradayken TFF'nin Trabzon gelmek istemiyor demesi ve bu sebeple iptal etmesi doğru değil. Bize böyle söylendi. Maçın ne zaman oynanacağını bilmiyoruz. Takımımız Antalya'da kampta" dedi.

"Büyük takımın hocası"
Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ta başarılı olacağını düşündüğünü söyleyen Gevrek, "Sergen hocayla çalıştık. Çok düzgün, karakterli biri. Biz ayrıldık. Futbolda böyle şeyler olur. Ben Sergen hocanın büyük takım teknik direktörü olduğunu düşünüyorum. İnşallah da başarılı olur. Tazminat işlerine girmeyen de biri" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, Guilherme'yi transfer etmek istiyor mu?
Trabzonspor'la aralarında sorun olmadığını vurgulayan Gevrek "Guilherme konusunda bir talepleri varsa Trabzonspor bizi arar. Menajerlerin dedikodusudur. Ben Trabzonspor'un böyle bir girişimi olduğunu düşünmüyorum. Trabzonspor'la hukukumuz var. Biz aynı masanın etrafında toplanıyoruz. Bunların sadece dedikodudan olduğunu düşünüyorum. Böyle bir durum varsa Guilherme, öncelikle Yeni Malatyaspor'la konuşulmasını istedi. Gitmek isteyen oyuncular gider. Yeni Malatyaspor'un kazanması gereken hakkı vardır ve bu hakkı saklıdır. Hafta sonu maçımız var, bunlar hoş değil. Menajerlerin futbolcuların kafasını karıştırması doğru değil. Protokeldeki maddi hakkımızı söylemek şu an için doğru değil" diyerek sözlerini noktaladı.