‘Çok farklı olacak’

“Geçen seneyi unuttum. Kabul ediyorum ki benim için iyi bir sezon değildi. İstediklerimi yapamadım, kendimi gösteremedim. Ama şunu da unutmamak gerek; yeni bir sayfa açtım, yeni bir ülkeye geldim, yeni bir mantelite, yeni bir şehir... Kısa bir sürede adapte olmak zor. O nedenle şimdi kendimi daha iyi ve rahat hissediyorum. Bana zaman ve şans tanınması iyi oldu. Bu kamp döneminde takımla olmak ve bu atmosferi solumak benim için önemli. Yeni sezonda herkes bambaşka, kendisini gösterebilen bir Adrian izleyecek. Bunun sözünü veriyorum...”

‘Şampiyona yıkımdı...’

“2012 Avrupa Futbol Şampiyonası benim için olduğu kadar ülkem için de hayal kırıklığı oldu. Ülkemdeki futbolseverler, ev sahibi olduğumuz turnuvada en azından gruptan çıkmayı bekliyorlardı. Bizim de en düşük hedefimiz buydu, ancak başaramadık. Büyük hayal kırıklığına uğradık. Ben de herkes gibi üzüldüm. Bireysel olarak bakarsak, belki istediğim şansı bulamadım. Ancak yine de böylesine büyük bir turnuvada, o kadar dolu statta bulunmak, o atmosferi yaşamak önemli bir deneyimdi. Umarım önümüzdeki turnuvalarda her şey düzelir.”

‘Tam bir 10 numarayım’


“Milli takımda farklı, Trabzonspor’da farklı bir mevkiide oynuyorum. Şöyle örnek verebilirim; milli takımda İtalya’da Pirlo nerede oynuyorsa, ben de o bölgedeyim. Orta sahanın defansif kısmında yer alıyorum. Benim asıl bölgem ise 10 numara pozisyonu, yani Trabzonspor’daki yerim. Hücuma yönelik top dağıtıcı, ataklara katılan bir kimliğim var. Trabzonspor’da daha faydalı olabileceğim bir kimliğe sahibim. Birlikte oynayacağım arkadaşlarımı ben seçemem. ‘Kimi tercih edersin?’ diye sorarsanız, yanıtım net olur: Hepsi!”

‘Burak gitti, ama...’

“Burak’ın ayrılması üzücü. Bizim tüm hücum organizasyonumuz Burak’ın üzerine kuruluydu. Hatta Burak varken sadece uzun toplarla oynuyorduk. Çünkü o bunu çok iyi yapan bir futbolcu. Ama şimdi sistem kökten değişiyor. Artık Vittek var. Vittek’in görevi ve tarzı bambaşka. Yeni sistemde bir top dağıtıcısı rolünde. Bu değişen hücum anlayışına adapte olmaya çalışıyoruz. Bence bu sistem oluşursa geçen sezondan çok daha başarılı oluruz. Taraftarlardan bir isteğim var; bizi desteklesinler. Geçen sezondan daha iyisini yapmaya çalışacağız.”