Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu;  "M.Başakşehir ve Galatasaray maçlarında yaşananlar aklın izah edebileceği şeyler değil" dedi.

Canlı yayında sert açıklamalarda bulunan Ağaoğlu; " Ben artık ürpermeye başladım. Bunlar normal şeyler değil. İkinci yarının ilk maçında Başakşehir maçında da yaşadık. Başakşehir ve Galatasaray maçlarında yaşananlar aklın izah edebileceği şeyler değil. Var sistemi olmasaydı görmedi hakem hatası diyebilirdik. Telefonların ardı arkası kesilmiyor, bunlar orada ne izledi? Hakem hangi pozisyonu izledi? Ben kesin hakem penaltı çalacak diye düşünüp , Rodallega mı Yusuf mu atacak diye beklerken hakem korneri gösterdi. 

Her maçta farklı bir karar çıkıyor. Bütün bir ülke seyredecek seni çağıracaklar seyredeceksin ve bir şey yok diyeceksin. Bu işi kutuplaştırmaya doğru yönlendirme eğilimi var. Ben Galalatasaray'ı tebrik ettim. İlk 20 dakika çok iyi baskı kurdular. Son vuruşlarda daha iyi olsalardı skor belki daha farklı da olabilirdi. Neticede bizde Akyazı'da 4-0 kazandık. Ama bu mücadeleyi adil yönetmek zorundasınız.

Herkes duymak istediini duyuyor, ben o bildiriye de imza atmadım ama hakkımızda, onlar bildiriye imza attı denildi.

Belki hakem hataları olmasa biz burada sadece Galatasaray'ın kazandığı maçı konuşacaktık.

4 maç içinde iki defa insanın başına taş düşerse bunu tesadüf olarak açıklayamazsınız. 

Trabzonspor'un bir politikası var. Kulüp ruhunu benimsemiş takım ruhunu benimsemiş, takım için mücadele eden yerli veya yabancı oyuncularla kendi altyapısından yetiştirdiği gençleri bir bütün haline getiriyor. Bunu kimse eleştiremez. Hedef konusunda sapma olursa o zaman eleştirilebilir.

Bizim açımızdan ise Başakşehir ve Galatasaray maçındaki hakem ve var hatalarına rağmen biz politikamızdan vazgeçmiyoruz.  Bu yaş grubu çok kırılgandır. Bir olur iki olur Allah korusun sonrasında kötü olur. Biz bunu 2001-2002 yılında yaşadık. Bir saha kapama cezası aldık 1 ay sonra sahamıza döndük. O süreçte de hakemlerin kurbanıydık. Bu çocuklar şimdi kolay mı yetişiyor. Ekonomisi batmış kadro maliyeti 37 Milyon Euro olan, şampiyonluk için yola çıkıp UEFA kupasına bile katılamayan bir kulüp aldık. Bir yandan davalarla uğraşırken bir yandan da bununla uğraşıyoruz. Camiamızla birleşmişiz, düşünün son 6 senedir hangi mağlubiyetten sonra taraftar stadı doldurdu. Bu takımın mücadele etmesi nedeniyle oluyor. 

TFF, futbol camiasının oylarıyla göreve gelmiştir. Kimse uzaydan getirip oraya oturtmadı.  MHK de TFF'ye bağlıdır ve tasarruf onlara bağlıdır. 

Ciddi şekilde kutuplaşma ortaya çıkarılıyor. Futbol bir oyun, bir zevk. İnsanların zevk alacağı bir şeyi nefrete dönüştürülüyorsa bunun temizlenmesi gerekiyor.

Bana kulüp başkanlarından gelen mesajlar geldi.  Bu hakemle asla kazanamazsınız diye. 

Maçları eğer sayacaksak, Alanya, Göztepe, Bursa, Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray maçları.. Puan kayıpları olarak bakarsak o kararlar verilseydi Trabzonspor 2-3 puan farkla liderdir. Ama aynı şeyleri diğer takımlar da yaşıyor. 

Şimdi Fenerbahçeli şunu sormaz mı F**k Off diyen bizim futbolcuya kırmızı verildi burada neden verilmedi diye.

Sahada bu kadar haksızlığa uğrayınca futbolcusunun hakkını koruyamayan yönetici konumuna düşüyoruz. 

Allah Trabzonspor’a değil haram tek puan haram tek gol tek şut nasip etmesin. Kendi VAR’ımızı da kurduk. TFF’nin var gibi değil ama. 1-2 dakika içinde bütün pozisyonların analizini yapıyoruz.

UEFA bile 15 Türk oyuncunun 15 inin altyapıdan olması takdir topladı. Yusuf ve Abdulkadir’i de yakından takip ediyorlar. Herkesin emek harcadığı bu süreçte hakemlerin dikkatli, eğitimli ya da gerçekten göz göre göre yapmasınlar. Bu konuda çok dikkatli olmaları lazım. Olay hoş olmayan noktalara gitmeye başladı. Deniz Ateş Bitnel den sonra ilk defa ağır eleştirilere maruz kalındığını görüyorum. 

Kalecimiz 17 yaşında 50 bin seyircinin karşısında ezilmedi ama hakem ezildi. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim