Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulüplerin finansal yapısıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği ortak atacağı adımlarla devrim yapılacağı söylemlerini değerlendirdi.

Atılacak adımlara devrim demenin ne kadar doğru olacağını bilemediğini ifade eden Ağaoğlu " Kulüplerin finansal yapısı açısından ve gelmiş olduğumuz noktaya baktığımızda devrim. 180 derece tersine dönüş var. Gelir gider dengesini hiçbir şekilde gözetmeyen ve rahat şekilde borçlanma içerisine giren bir yapıdan tam tersi yönde bir zorunluluk getiriyor. Ve Bunlara çeşitli yaptırımlar getiriyor. Bu tür yaptırımlar olmasa insanları dizginleyemezsiniz. Kulüplerin tamamına yakını buna destek veriyor. Geldiğimiz nokta kulüpler için içler acısı. Bir bomba ancak kulüplerin yapısını ancak bu adar tahrip edebilirdi. Hangi nedenler kulüpleri bu noktaya getirdi bunu da sorgulamak lazım." dedi.

Ağaoğlu Trabzonspor'da göreve geldiklerinde kadro maliyetinin 36 Milyon Euro olduğunu hatırlatarak " Bizim almış olduğumuz kadronun maliyeti 36 Milyon Euro'ydu. TL olarak baktığınızda 320 Milyon TL'ye geliyor. Kulübün geliri 130 Milyon TL. Yani açık veriyordu. Bir frene bastık ve ekonomik politika uyguladık. Şuanda maliyet 17 Milyon Euro. Gelir gider dengemizi oturttuk. Bunun mücadelesini veriyorduk. Bu konuda bazı kulüplerin önündeyiz. Biz başladık ve baya bir yol aldık. " şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim