Trabzonspor’da hafta sonu gerçekleşecek olan Seçimli Olağan Genel Kurul öncesi mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu, yeni yönetim kurulu listesine divana sundu. Tek liste olarak gidilecek seçim öncesi yönetim kurulu bir ilke imza atarak, genel kurulda onaylanan borcun yüzde 10’unu aşan harcamalardan sorumlu olmayı kabul etti. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu adına Divan Başkanlık Kurulu’nda bir ilke imza atarak taahhütname imzaladı.

Derneğin tüzüğüne aykırı olarak ve özellikle dernek Genel Kurulundan yetki almadan, eski borçların ödenmesi hususu hariç olmak üzere, şirketin bütçesinin yüzde 10’nunu aşan harcamalar yapmayacağını ve aksi halde mal varlığı ile şahsen sorumlu olacağını kabul ettiği taahhütnameyi imzalayan Başkan Ağaoğlu, "Bu kulüp ve Türk futbol tarihinde bir ilk" ifadelerini kullandı. 

AĞAOĞLU: "SORUMLU OLACAĞIMI KABUL EDİYORUM"

Bu arada başkan Ahmet Ağaoğlu’nun imzaladığı taahhütnamede şu ifadeler de yer aldı: 

"Trabzonspor kulübü derneğinin yönetim kurulu başkanına yöneticisine ve bağlı şirket yöneticiliğine ilişkin mali ve hukuki sorumlulukları dernek tüzüğünden okudum anladım. Dernek tüzüğüne göre yönetim kurulu başkanı seçilmem veya atanmam halinde derneği veya derneğe bağlı şirketleri yönetirken dernek tüzüğünde yer alan özellikle tüzüğün 39-40-41 ve 62 ile 84. Maddelerine aykırı fiil ve hukuki işlemlerden dolayı derneğe ve bağlı şirketlere vereceğim zararlardan dolayı herhangi bir ihtara gerek kalmaksızın şahsen ve malen sorumlu olacağımı kabul ediyorum." 

"8 AY BİZİM İÇİN KOLAY GEÇMEDİ"

Başkan Ahmet Ağaoğlu, liste tesliminden sonra yaptığı açıklamada, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Ben ve arkadaşlarım ağır bir yükü üstlendik. Ne olursa olsun kulübümüze yakışır, kulübümüzün sıkıntısını kendi sıkıntımızın önünde tutarak, ciddi uğraş vererek bugüne kadar geldik. 8 aylık süreç gerçekten o kadar kolay geçen bir süreç değildi. Bu nedenle her şeyden önce bu 8 aylık süreçte birlikte görev yaptığımız Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, Zeyyat Kafkas, Cahit Erdem, Faruk Kanca ve Mesut Çağlar Bozoğlu kardeşimize sizlerin huzurlarında bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte çok büyük sıkıntılar çektik. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Sadece 4 değişiklikle yolumuza devam ediyoruz. Listemize katılan 4 arkadaşımız var. Özer Bayraktar arkadaşımız da yedek listeden asil listeye dahil oldu" diye konuştu. 

"BİR ELEŞTİRİ VE TENKİT OLACAKSA BU GENEL KURULDA YAPILMALIDIR"

Ağaoğlu, aldıkları bayrağı görev bilinci içerisinde en iyi noktalara taşımak için çalışacaklarını belirterek, "Başkanlık, asbaşkanlık gibi hiçbirimiz unvan peşinde olmadan camianın bize yüklemiş olduğu bu ağır sorumluğu yerine getirmek için çaba sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Genel kurullar önemlidir. İnsanların söyleyeceği yapacağı eleştiriler vardır, süreç içerisinde bizde birçok eleştiri ile karşılaştık. Eleştiriler ve tenkitler bir gerçeğe istinat ediyorsa onun söyleneceği yer genel kuruldur. Büyük camialara yakışan budur. Biz birbirimize medya üzerinden konuşacak veya hesaplaşacak bir camia değiliz. Trabzonspor kulübü çok büyük bir camiadır. Trabzonspor kuruluşu her ne kadar 1967 olsa da Türk futboluna hizmeti bir asrı aşan bir şehrin kültürün takımıdır. Yapmış olduğumuz hizmetlerin herkes tarafından çok açık ve net olarak izlenmesi değerlendirilmesi gerekir. Bununla alakalı olarak yapılacak olan eleştiriler varsa bunun yeri genel kuruldur. Genel kurula 48 saat var. Bu tür şeyler varsa sosyal medya aracılığı ile değil genel kurulda yapılmalıdır. Genel kuruldaki her türlü eleştiriye açığız. Ben fikirlerimizi birleştirerek bir yere varacağımıza inanıyorum. Genel kurulumuzun Trabzonspor kulübüne şehrimize, ülke sporuna ve taraftarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Az önce taahhütnamede imzaladığım gibi bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.