İŞTE AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI;

Golf federasyonu başkanlığı ile Trabzonspor başkanlığını beraber götürmeyi düşünüyorum. Golf federasyonuna bağlı prefesyonel oyuncular mevcut. Trabzonspor kulübü çok farklı bir yapı, farklı bir kurum, daha iyi yerlerde olması gerekli. 

Ben dün gece yarısına kadar bekledim bir aday çıkar diye. İnsanların zihinlerini bulandırmak istemedim. Olağan kongre sürecine girilirken başkanlık adayımı açıkladım.

Trabzon bir futbol şehri, o zamanların futbolcuları ile Ali Kemal'ler ile, Şenol Güneş'ler ile, İskender ve Hüseyin'ler ile iskelet kadrosuyla şampiyon oldu.

Maalesef Trabzonspor'da altyapıdaki oyuncuları görmemezlikten geldik. Bol kalorili kömür madeninden çok ucuz oyuncular transfer edildi. Trabzonspor'da gelir gider tablosu yapmazsanız her zaman sıkıntıya girersiniz. Ben Trabzonspor delisi bir adamım, onlara bir borcum var. Bu borcu ödemeye geliyorum. Benden mucize beklemeyin. Biraz sabır istiyorum.

En az 2-3 sene adım adım izlesinler Trabzonspor'daki gelişmeleri. Trabzonspor kulübü büyük bir camiadır. 10 milyon taraftarına karşı sorumluyuz. Onların sevdalarına herhangi bir zarar getirmeye kimsenin hakkı yok. Trabzonspor camiasında maalesef herkes kulübe bir başkan adayı çıkmasına sevinir hale gelmiş durumda.

Trabzonspor altyapısında 3000'e kadar futbolcusu var. Avrupa'nın her yerinde neredeyse 61 numaralı forma giyen bir sürü oyuncu var. Senin altyapın sağlam olmazsa yıkılır. Ben altyapıya inanan bir insanım. Altyapıda doğru dürüst oyuncu yetişmiyor. Altyapıya çok önem vereceğim. Altyapıdan gelen oyuncuları yurt dışına pazarlayacağım. 

Hoca konusunda herhangi bir düşüncem yok şu an ama benim sistemimde çalışacak yönetim ve teknik kadro ile çalışacağız. Şu anki yönetim istenilen yolda değil. Asla saygısızlık olarak algılanmasın, yanlış politikalarla bu yola geldik ama biz Trabzonspor felsefesini benimseyen oyuncularla yola çıkacağız.

Trabzonspor'un bilançosu elimizde 1,2 milyar TL borç gözüküyor. Detayları incelediğimizde, Trabzonspor'un yıllık 6-10 milyon euro zararı bulunmakta."