Türkiye Futbol Federasyonu, yayin ihalesi için teklif alma sürecinin ilk kısmını tamamladı. 36 tanesi yurt dışından olmak üzere toplam 46 firma şartname almıştı. İhaleye girmek isteen şirketler bugün e-mail ya da mektup yoluyla tekliflerini TFF'ye gönderdi. Noter tarafından açılacak teklifler değerlendirilmek üzere Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan İhale Komisyonuna sunulacak. 

Özdemir: "Kulüplerimizin görüş ve önerileri çok önemliydi"
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nhat Özdemir, "Yeni dönem yayın ihalesi döneminde son doğru geldik. Türk futbolu için çok önemli bir dönemdeyiz. Birlikte yaptığımız çalışmaları kısaca hatırlatmak istiyorum" dedi.

Bu sezon sonu itibarıyla Digiturk ile yayın anlaşmazının tamamlandığını belirten Özdemir şöyle konuştu: "14 Nisan 2021 tarihi itibarıyla Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa yayın ihale komisyonumuzu kurduk ve çalışmalara başladık. Ticari değeri en yüksek seviyeye çıkarmak hedefiyle yola çıktık. Türk futbolu için en iyi rakamı oluşturmak istiyorduk. Futbol ailesi olarak birlik ve berberlik içinde ortak çaba gösterdik. Özellikle Kulüpler Birliği Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve komisyonda yer alan başkanlarımız Ali Koç, Burak Elmas, Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Sepil'e teşekkür ederim,İhaleyle ilgili şartname hazırlanırken kulüplerimizin görüş ve önerileri çok önemliydi." 

"En iyi teklifi yaparak kazanan yayıncımızla..."
Özdemir, komisyonda yer alan 4 kulüp başkanıyla birçok toplantı yaptılarını ve konuları istişare ettiklerini söyledi. Bütün dünyadaki modelleri incelediklerini vurgulayan TFF Başkanı, "Gelişen teknolojiyi de baz alarak yeni ürünler ve farklı paketler üzerinde de odaklandık. Titiz araştırmalarımızın ardından Avrupa'da birçok ligde gereçli olan modellerden hareketle, bol seçenekler sunan, çoklu paket sistemi sunan özel bir şartnameyi de hazırladık" diye konuştu.

Nihat Özdemir konuşmasına şöyle devam etti: "Son teklif tarihi bugün bu saat itibariyle tamamlanmıştır. 36'sı yurt dışından 46 firma şartnameyi incelemek için almıştı. Türk futboluna katkı sağlamak isteyen ve ihaleye talip olan yerli, yabancı tüm seçkin kuruluşlara teşekkür ediyorum. Komisyon olarak bu teklifleri noter huzurunda açarak değerlendirmemizi yapacağız ve inşallah en iyi teklifi yaparak kazanan yayıncımızla ya da yayıncılarımızla yola devam edeceğiz. Umuyorum ki bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini en iyi şekilde alacağız.  İhalenin en iyi teklifle bir an önce sonuçlanmasını ve Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum."

Ciddi sorunlar ortaya çıktı
Nihat Özdemir'in ardından konuşan Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise, "Özellikle son 2 yıldır çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan futbol kulüplerimizin en önemli gelir kaynağının naklen yayın gelirleri olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle Anadolu kulüplerimizin gelir kaynaklarının yüzde 80'inin naklen yayın gelirlerini oluşturduğu bu süreçte yaşamış olmuş olduğumuz ekonomik sıkıntılar hem saha performansı olarak hem de kulüp performansı olarak ciddi sorunlar ortaya çıkardı" diye konuştu. 

İrtifa kaybına sebep oldu
Ağaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Dolayısıyla bu içinde bulunduğumuz sürecin ve yapacak olduğumuz yeni naklen yayın ihalesinin kulüplerimizi tatmin edecek bir rakamla sonuçlanması kulüplerimizin ekonomik sorunlarını, kulüplerimizin finansal yükünü hafifletebilecek düzeyde bir rakamla sonuçlanması en büyük arzu ve temennimiz. Çok ciddi finansal anlamda yaşamış olduğumuz finansal kaybı kulüpler olarak performans olarak irtifa kaybına sebep olduğu da zaten hepimiz tarafından bilinen bir gerçek."


Hayalcilikten öte bir tutum olur
KulüpLer Birliği Başkanı, finansal problemlerire çözüm bulmadığı takdirde Türk futbolunun arzu edilen noktaya gelmesini beklemenin hayalcilikten öte bir tutum olacağını söyledi. 

Ağaoğlu konuşmasını şöyle bitirdi: "Bu süreç içerisinde komisyonda görev alan ve emeği geçen herkese teşkkür ediyorum. Öyle umut ediyoruz ki Kulüpler Birliği olarak önümüzdeki ihale sürecinden ortaya çıkacak netice gelirlerin yüzde 80'ini naklen yayın gelirlerine bağlı olan kulüplerimizin ekonomik problemlerine finansal problemlerine çözüm olacağı düşüncesiyle ben bu ihalenin Türk futbolu adına hayırlı olmasını diliyorum."  (Ajansspor)

Editör: TE Bilişim