Trabzonspor 44. Olağan Divan Genel Kurulu bugün Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’ndeki Nizamettin Algan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Trabzonspor’un Divan üyesi Ekrem İmamoğlu’nun “neden tebrik edilmediği” kongre üyesi eski asbaşkan Ömer Gürsoy tarafından dile getiridi. 

İMAMOĞLU'NA TEBRİK ENGELLENMİŞTİR

Açıklamalarda bulunan Gürsoy “Hepimizin bildiği bir konu, bütün samimiyetimle mukaddesatımla temin etmek isterim ki amacım siyaset değil. Gönülden Trabzonsporluyum, partiler üstü Trabzonspor’un hayali içinde olan birisiyim. 20 gün önce Ekrem İmamoğlu olayı yaşadık. Yönetim kurulumuz kulübümüze emeği geçmiş bu arkadaşımızın yeni görevinde ona başarılar dileriz tebriği yapamamasını nasıl izah edeceğiz. Ya da böyle bir cümleyi kurduğu zaman karşısındaki hangi bu söze karşı tehdit edecekti neyi engelleyecekti. Bu kadar masum bir şeyi yapamaadık. Yediğimiz içtiğimiz siyaset, biz kulüp olarak dışarıda kalsaydık bunları konuşmazdık. Özlem duyduğum Trabzonspor’dur. Sayın başkan Trabzonspor’a aday olduğu zaman bir çok yazı yazdım. Alınan başarı geldiği noktalar. Gelinen noktaların başı Sayın Ağaoğlu’dur. Bu kulübü yönetilrken azami dikkat edilmesi gereken bu partiler üstü özelliğini muhafaza etme 1. Derecede sayın Ağaoğlu’nun görevidir. Orada bir tebrikten imtina ettik, kolay yapılabilirdi, kurucu olmuş yönetici olmuş divan kurulu üyemiz Imamoğlu’na yeni göreviden başarılar dileriz bu kadar. Bu yapılamamış engellenmiştir. Bu çığır açılır ise bu kulüp iktidar gücüne rampa edilir yönetilmeye devam edilirse Trabzonspor olmaktan çıkar. O görüşüm iktidara gelsin aynı koşullar olsun zinhar reddedenim. Trabzonspor’un büyüklülüğü bu özelliktedir. Divan başkanının toparlayıcı vasfını bekledim. Bazı güzellikler var, bazı gerçekleri de vereceğiz eleştiri yapmadan saygı duymadan bu kulübü bir yere taşıyamayız.  Hangi görüş olursa olsun bu özelliğimizi muhafaza etmemiz gerektiğini savunuyorum. “ ifadelerini kullandı

KAPILARI AZ MI AŞINDIRDIK

Yapılan bu eleştiriye cevap veren Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu “açık net ifade edeyim siyaset insanı değilim. Spor adamıyım, sporu kullanarak siyasete gidecek olsaydım 40 senede giderdim. Spora siyaseti soktunuz söyle düşünelim. Siyaset mi spora girdi spor mu siyasete girdi. Bir tek Ali Tanrıyar’ı hatırlıyorum. Kulüp yöneticiliğini kullanarak orada kazanmış olduğu tecrübeyi taşıyanlar çok fazla. Siyasetin yanında olmak başka, devletin yanında devletin himayesinin altında olmak başka. Sizin de asbaşkan olduğunuz dönemde Hikmet Sami Türk, Koray Aydın ve Mesut Yılmaz’ın kapısını az mı aşındırdık Ömer ağabey. Kulübün bekası için, ben kimseyi zorlayarak buraya gelmedim. Bu kadar yükün altına da konuşmamım başındaki inancı ifade ederek geldim. Bu yük kolay bir yük değil. Hiçbir zaman şikayet etmedim. Tekrar söylüyorum siyaset farklı devlet farklı. " ifadelerini kullandı.