Trabzonspor’da sezon başında Genel Koordinatörlük görevine getirilen ve takım içi yapılanmalarında başrol oynayan Özkan Sümer daha sonra istifa etmişti.  

Görevi bıraktığı süreden sonra da Trabzonspor’u takip etmeye devam eden ve İstişare Kurulu Başkanlığına getirilen Sümer Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Yusuf Yazıcı için “20 milyon Euro’ya yakın teklif geldi” açıklamalarına tepki gösterdi. 

Serkan Genç’e açıklamalarda bulunan Sümer “Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun açıklamaları bana güvenilir gelmiyor. 20 milyon Euro’lar büyük rakamlar. Diğer taraftan genç oyuncuları yetiştirmek bir süre sportif olarak yararlanmak doğaldır. Şu anda buna hazır olup olmadıklarını kestiremiyorum. Kendi hazırlıkları yönünde duygu, düşünce, ihtiyacın yanında kulübünde hazır olması lazım.  Vazgeçebilecek bir noktada mı ya da ekonomik olarak bunları değerlendirirken şimdiki sözleşmelerde verdiğin oyuncuyla daha sonraki transferlerde sözleşme gereği hak sahibi olabiliyorsun bu düşünülebilir. Sportif olarak beklentilere karşı nasıl bir formasyon oluşturacaksın böyle bir gerçek var. Kadro oluşumu iyi oyuncuları bulup alayım meselesi değildi. Uyumlu kadro oluşturma meselesidir. Uyumlu kadro da yaşından tutun performansına kadar birbirlerini tamamlayacak oyuncuların bir araya gelmesi buna ekonomiyi dahil ettiğimiz zaman böyle bir oluşum sportif performans dediğimiz değerle buluşmak mümkün olur. Yoksa değerler kötü olup biz biraz iyi olmakla avunur hale geliriz, öyle de oluyor. Trabzonspor’un bu yönüyle kötülerin iyisi değil gerçek manada iyi olabilecek yönünde süreç izleme yönünde karar göstermesinin doğru olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim