Trabzonspor Kulübü Başkanı Ekonomi Forumunda açıklamalarda bulundu. 

Ağaoğlu açıklamasında; "TFF’nin lisans talimatı yıllardır uygulamada olan kuralları veya yapılandırma anlaşmasına aykırılıktan ceza aldık. Kamuoyunda algı peşine gidiyor insanlar biz 2016’daki anlaşmanın cezasını ödedik. Yeniden yapılandırma noktasında en rahat olan kulüp biziz. Şu an TL borcumuzu aynı yerde tuttuk. 7 senede de öderiz. 10 seneye çıkarıldığı zaman. Diğer kulüplerinde ödemesi açısından çok rahat öderiz. Hesabımız kitabımız belli, sık sık paylaşıyoruz. 42 milyon Euro’luk oyuncular sattık 18 milyon Euro Yusuf Yazıcı, geliştirip sattığımız bir de Alexander Sörloth, bonservis bedelleri de ödedik bu da 15 milyon Euro. 2 sene içerisinden net 27 milyon Euro gelir elde ettik. Çok önemli bölümü de borç ödemeye gitti. Hem yeniden yapılandırma hem de lisans talimatı uyarınca. Trabzonspor kulübü 110 milyon lira pandeminden dolayı zarara uğramış durumda. Sörloth’tan gelir borç kapamaya gidecekken bu açık oluştu.

ELEŞTİRİLERİN HADDİ HESABI YOK

Sosyal medya üzerinden Ertuğrul Doğan’ınn uğradığı eleştirilerin haddi hesabı yok. Size ayrılan limit neyse onun dışına taşıdığınız zaman bir başka yönetim bizim yapmış olduğumuz harcamalardan dolayı men cezası alır. Bir anlamda pandemiye hazırlıklı yakaladık. Oyuncu satışlarından elde ettiğimiz gelir olmasaydı 1 yıldır oyuncu maaşına günü gününe ödeyen kulübüz. Üretim önemli, sadece üretim değil altyapıdan yetiştireceksiniz faydalanacaksınız, ama geliştirerek satmak da aynı ölçüde. Palace’de 1 gol 1 asistle oynayan Sörloth 22 milyon Euro’ya Leipzig’e gitti. Biz yapabiliyorsak herkes çok daha iyisini yapabilir. Kendi dinamiklerimizi efektif olarak kullanmamız lazım.

BÜTÇEDEKİ AÇIK NASIL KAPANIYOR?

Diğer kulüplere nazaran çok daha az gelirlerimiz var. Burada yetiştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz oyunculara şükran borçluyum. 10 milyon Euro kardaydık, naklen yayın ve pandemide yaşanan sorundan dolayı bütçedeki açığı böyle kapatıyoruz." dedi.