Başkan Genç, Cumartesi günü oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi ile ilgili camiaya ve taraftara sağduyu çağrısı yaparken, Bordo-Mavililere de başarılar diledi.
Trabzonspor’un tarihinin şan ve şerefle dolu olduğuna dikkat çeken Genç, Trabzonspor sevdalılarının hafta başından itibaren başlayan provokasyonlara ve kışkırtmalara alet olmaması gerektiğine vurgu yaptı. 


"ORTAM GERİLMEK İSTENİYOR"
Hafta sonu oynanacak Trabzonspor - Fenerbahçe derbisi için birtakım art niyetlilerin provokasyon  niyetinde olduğunu ve bunun en çok Trabzonspor'a zarar vereceğine kaydeden Başkan Genç, “Takımımız hafta sonu Fenerbahçe ile kendi evinde karşılaşıyor. Zirve mücadelesinde önemi herkes tarafından bilinen bu maç öncesinde, malum kesimler tarafından Trabzonspor camiası hem sosyal medyadan, hem de yazılı ve görsel basın aracılığı gerilmek isteniyor. Geçmiş yıllarda da bu durumun örneğini çok gördük. Ne yazık ki yine aynı taktiğe başvuruyorlar. 'Tarih tekerrürden ibarettir' değil, bu kez geçmişten ders alarak bu provokasyonlara gelmememiz gerekiyor." dedi. 

"SPORTMENLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ"  
"Özelikle Trabzonspor taraftarları, 90 dakika boyunca sağ duyusunu koruyarak, takımını destekleyerek 12. adam rolünü hiç olmadığı kadar üstlenmeli.” diyen Genç, 
Trabzonspor’un uyguladığı yönetim anlayışıyla Türkiye’de örnek bir kulüp olduğunun altını çizdi.  Genç, “Trabzonspor bizim en büyük paydaşımız. Kutsal değerlerimizden sonraki en büyük bağlılığımız Trabzonspor… 
Takımımız uyguladığı ekonomik politikalarla, gençleri bünyesine katmasıyla, yetiştirdiği değerleriyle Türkiye’nin örnek bir kulübüdür. Cumartesi günü de bu provokasyonlara rağmen, taraftarlarımız ev sahipliğinin ve sportmenliğin en güzel örneklerini Türkiye’ye bir kez daha gösterecektir." ifadelerine yer verdi. 

"KAPI ARALARINDA KONUŞANLARA FIRSAT VERMEYELİM"
Derbi maçında taraftarın Trabzonspor'u yalnız bırakmaması gerektiğini dile getiren Genç, "Takımımızın zirve mücadelesi verdiği bu günlerde onu yalnız bırakmamak kadar, Trabzonspor'umuzla ilgili oluşturulmak istenen olumsuz algıya mahal vermemek bizim en büyük hedefimiz olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Akyazı’da olabilecek en ufak bir olumsuzluk karşısında, bugün kapı arkalarında konuşanlar, yarın zafer kazanmış komutan edasıyla sahneye çıkacaklardır. Onlara bu fırsatı vermeyelim.” ifadelerini kullandı. 
Bordo-Mavililere de başarılar dileyen Genç, “Duruşumuz örnek, vurduğumuz gol olsun...” sözleriyle açıklamasını bitirdi. 

BAŞKAN REVİ DE UYARDI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzonspor Fenerbahçe derbisi öncesi birlik ve sağduyu mesajı verdi. Trabzonspor'un Fenerbahçe ile zirve yolunda çok önemli bir maça çıkacağını söyleyen Revi "Tüm şehrin kenetlendiği taraftarların tek ses olduğu bu karşılaşma öncesi bizim de kalbimiz takımımız için atıyor."dedi. Trabzonspor'a yönelik provakatif saldırıların olduğunun altını çizen Revi "Uğrunda aylarımızı, yıllarımızı harcadığımız Trabzonspor’umuzu türlü türlü formüller üzerinden provake etme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Çünkü Trabzon şehri ortaya koyulmaya çalışan bu oyunu gördü ve önlemlerini aldı. Trabzonspor gibi dünyaya marka olmuş camiamız saha dışını da ardında bırakarak saha içinde gereken cevabı verecekti. Saha dışında mücadele veren odaklar ne yazık ki büyük heyecanlara kapılarak değerli bakanımız Berat Albayrak’a kadar dil uzatmaktadırlar. Bu onların ne kadar aciz durumda olduklarının kanıtıdır. Bu tür çabaların sonuç vermeyeceğini geçmişte yaşadığımız tecrübelerden ders alındığını herkesin bilmesini isterim. " ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor camiasının oyuna gelmeyeceğini belirten Revi "Trabzonspor camiası oluşturulmak istenilen bu provakasyon girişimlerini elinin tersiyle itecek ve gereken dersi saha içindeki alın teriyle verecektir."dedi. Trabzonspor'un birlik, beraberlik ve sağduyu ile büyük başarıların altına imza atacağını söyleyen Revi "İyi ki Trabzonsporluyum, Trabzonsporlu olmaktan da gurur duyuyorum. Gün birlik beraberlik günüdür takındığımız bu davranış bizi 15 maçın sonunda, adını Trabzonspor kaptanı Cemil Usta’nın koyduğu sezonda başarıya ulaştıracaktır." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.