Trabzon'da görev yaptığı süre boyunca projelerini görseller ile beraber anlatan Ahmet Metin Genç, hayata geçirilecek bir çok proje konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Genç, yaptığı açıklamaların sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Trabzonspor'a bağlılığı ile bilinen Ahmet Metin Genç, şehrin bordo mavili bayraklar ile süslenmesi konusunda da yoğun mesai harcayan isimler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meydan'da yaşanan tatsız olay ile alakalı sorulan soruya cevap veren Ahmet Metin Genç, Trabzonspor ile alakalı genel bir değerlendirmede de bulunurken şu ifadeleri kullandı;

BÖYLE BİR OLAYIN GÜNDEMDE OLMASI ÜZÜCÜ

"Ben en çok çocukların ve gençlerin bu şampiyonlukta sevinecek olmasını daha çok önemsiyorum. 6. Şampiyonluğumuzda ben 12 yaşındaydım. 1984 yılında Maçka’daydık . Güzel bir pankart vardı şampiyon olduğumuzda. Pankartta, ”eze eze çıktık düze şampiyonluk yakışır bize.” Yazıyordu. O çocukluktan beri hafızamdaydı ve gözlerimin önündeydi. Şimdi belediye başkanı olduk ve kale surlarına astık çok şükür. 8. şampiyonluğumuz büyük bir gurur, büyük bir mutluluk. Hatta mutluluk ötesi bir duydu. Bu konuda bir kısım çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızla da beraber. O dediğiniz konuya ben, hiç yorum yapmadım. Çünkü Trabzon’da böyle bir hadisenin oluşunun gündemde olması da başlı başına üzücü olduğu için. O nedenle sadece üzüntülerimizi ifade edelim. Tabi ki hukuki kısmı var. Ama mesele Trabzonspor’dur. Çok üzüldüğümüzü ifade edeyim. Gündemde kalmaması daha doğru. Gündemde kalması gereken, her tarafın Trabzonspor’umuzun anlı şanlı bayrağıyla süslenmesi. Elimizden geleni yapıyoruz."

ŞAMPİYONLUK İLANI SONRASINDA DA DEPLASMANLARA GİDECEĞİZ

Bir şey daha söyleyeyim. Dünyanın her tarafında Trabzonsporlu var. Şehirlerimizdeki bayrak, forma, flama talebinin yanı sıra bir çok ülkelerden arayanlar, emailler, mesajlar geliyor. Tabi bunu karşılama imkan kabiliyetimiz yok. Zorlanıyoruz ama bir yandan da müthiş gurur duyuyorum. Onun için değerli kulüp başkanımıza, değerli Abdullah Avcı hocamıza teşekkür ediyorum. Geldiği günden beri hem teknik olarak ama onun ötesinde şehirle ilgili, kulüple ilgili attığı adımlarla beraber, güzel camiamız ve taraftarımız ile büyük mutluluk duyuyoruz. Öncelikle Beşiktaş, sonrasında Gaziantep, ondan sonra 3. maçımız Karagümrük ve 9 puan ile işlem tamam İnşallah. Ben Gaziantep deplasmanında ilan ederiz diyordum ama. Antep’e de gideceğiz. İnşallah deplasmanları tamamlayacağız. Şampiyonluğu ilan ettikten sonra da deplasmanlara gideceğiz.

MERMİYE PARA VERME FORMAYA VER

Ben burada, bu mutluluğu yaşarken, sizler aracılığı ile dün de mesaj verdim. Her gün mesaj vermek istiyorum bu konuda. Bütün kamuoyuna, bütün Trabzonsporlulara vermek istediğimiz önemli mesajımız var. Dün TS Club’a gittik forma aldık. Mermiye para verme formaya para ver. Kulübüne de destek ol.  Öyle bir farkındalık oluşturalım bu yorgun mermi konusunda. Ne olur… Ne olur bir tanesi bile Allah korusun içimizi parçalar. Bütün bu şampiyonluk sevinci, her şey heba olur gider. Kursağımızda kalır. Tadı kalmaz yani. Onu söyleyelim.  Birbirimize sarılalım, silaha sarılmayalım. Yapabilirsek belki Guinness’e de örnek olacak horon korteji oluşturalım sahil boyunca. Nereye kadar gidebilirse gidelim. Bu tür örnekler yapalım. Horon ile, halay ile hoptek ile kutlayalım. Ama silaha sarılmayalım. Her gün bu konuda, bu hususu öne çıkartırsanız sizlere çok müteşekkir olurum. Çünkü dediğim gibi o sevincimize gölge düşmesin. Aynı zamanda bu şampiyonluk yol ve yolculuğunda vefat edenlerimiz var. Onların manevi hatırası var. Ben Görele’de 96 yılında vefat eden Mehmet Dalman kardeşimizi kabrini köyünde ziyaret ettim. Onların ailelerini ziyaret edebilmek, onlarla beraber olabilmek, köylerinize gidebilerek bu mutluluğu yaşayalım, paylaşalım istiyorum. İnşallah 8. Şampiyonluğumuz da hayırlı olsun diyelim."