Afrika’da su kuyusu projesini hayata geçirmek için girişimlere başlayan Akçaabat Yaylacıklılar Taraftar Derneği, Afrikalı çocuklara da 61 adet Trabzonspor formasını hediye olarak gönderdi.

Trabzon’da önemli ziyaretlere de imza atan Başkan Bilal Pervanoğlu, HaberTS’nin konuğu oldu.

TRABZONSPOR 90 DAKİKADAN FAZLASIDIR

Bilal Pervanoğlu,”23 yıldan beri Trabzonspor tribünlerindeyim. 16 yıldan beri de Trabzonlu Gençler tribün grubunun bir üyesiyim. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu dernek bir proje derneği. Ayrı bir grup değil. Tribünde Trabzonlu Gençler grubu ile beraber hareket edeceğiz. 16 yıldan beri olduğu gibi. Bizim amacımız ve hedefimiz, 2 tane sloganımız var. Birincisi “siyasi görüşümüz Trabzonspor”, ikincisi “Trabzonspor 90 dakikadan fazlasıdır.” Adı altında projelerimizi gerçekleştirmek. 61 tane de sosyal projemiz var bunun ile alakalı. Herkesin bir çocukluk hayali vardı. Benim de bir çocukluk hayalim var. Bu dernek te o hayalimin bir basamağı.” Dedi.

SES GETİREN PANKART İLE ALAKASI SÖZLER

Akçaabat Yaylacıklılar Taraftar Derneği Trabzon’da astıkları dev pankart ile büyük ses getirirken, asılan pankart ile alakalı olarak da konuşan dernek başkanı Bilal Pervanoğlu,” Bir şekilde, adımızı duyurmamız gerekiyordu. Pankartta üstüne geldi. Siyahın üzerine beyaz yazmıştık. “Futbol sadece futbol değildir. Biz o yüzden başaramıyoruz.” Aslında her şey açık ve net. Orada yazdığımız gibiydi. Eskiden her şey açık ve net. Eskiden bazı şeyler gizli kapılar ardında oluyordu. Karanlıklar ardında oluyordu. Artık gözümüze sokula sokula, göz göre göre oluyor. Ve insanları öyle bir alıştırmışlar ki, artık herkes diyor ki “önemli değil ya… O zaman da olmuştu bu zaman da oluyor.” İnsanları o kadar hipnotize etmişler ki, o kadar bir alışılmışlık var ki, artık tepki bile veremiyoruz. Biz de bu pankartı yıllardan beri Trabzonspor’un üzerine oynanan yanlışlar, yapılan adaletsizliklere ve haksızlıklara karşı bir ses olsun diye bu pankartı oluşturduk ve tepkimizi ortaya koymak istedik.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor tribünlerinde yeni bir taraftar grubu olmadıklarını ifade eden Bilal Pervanoğlu, ”2005 yılından beri Trabzonlu Gençler grubu ile beraberim. Bizim oluşumumuz da 16 yıldan beri beraber olduğumuz gibi Mehmet Fındıkçı benim abimdir. Önderimdir. Bu derneği açarken de ben Mehmet abim önde olmak üzere, diğer tribünde ki abilerim ile fikir alış verişinde bulundum ve hepsinin de rızasını aldım. Biz tribünde Trabzonlu Gençler’in içerisindeyiz. Bizim amacımız sosyal projeler. Trabzonspor adına dernek üzerinden hazırlamış olduğumuz “Trabzonspor 90 dakikadan fazlasıdır” sloganı ile yola çıktığımız 61 projeyi hayata geçirmek ve ön yargıları kırmak. Biz bu yola bu şekilde çıktık ve bunu da herkesin böyle bilmesini istiyorum. “ İfadelerini kullandı.

TRABZON'UN GURURU SELÇUK AYDIN HAKKINDA GÖRÜŞLERİ

Gençlik yıllarında Akçaabat Belediyesi’nde boks sporu da yapan Bilal Pervanoğlu, yaklaşan Boks Federasyonu seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan Selçuk Aydın hakkında görüşlerini de belirtirken şu ifadeleri kullandı;

“Şimdi şöyle başlamak istiyorum. Biz vatan, millet, milliyetçilik denildiği zaman Trabzon ön noktaya gelir. Ama şuan gidişata bakıyorum da,  milliyetçiliği oturduğu apartmanın alt katındaki marketten alış veriş yapmak zannediyorlar artık. Selçuk abi, Akçaabat’ın Trabzon’un bir değeri. Ve Türk boksuna yıllarca hizmet etmiş ve bir yerlere getirmiş bir abimiz, büyüğümüz, bir değerimiz. Şimdi Trabzon Akçaabat’tan Boks Federasyonu’na bir aday çıkıyor. Ama bakıyorum bir birlik beraberlik… Şimdi gözlemliyoruz. Trabzon’dan biri çıkmış. Bu insan boks federasyonunun başkanı olacak. Aday olacak. Bu şehrin, bu ilçenin bir havaya girmesi gerek. Bilbordların süslenmesi gerek. Bayrakların asılması gerek. Trabzon şehrinin evladına sahip çıkması gerek. Biz şimdi Selçuk abimizi her yerde, her kulvarda, her türlü destekliyoruz. Amenna ama nasıl destekliyoruz, bizim şimdi boks federasyonunda oyumuz yok. Ama artık olacak Allah’ın izniyle. Onun ile alakalı olarak da çalışmamız var. İlk etapta dernek üzerinden judo ve boks kulübünü kuruyoruz. İnşallah güzel sporcular yetiştireceğiz. Boks federasyonlarında da,  judo federasyonunda da, diğer branşlardaki federasyonlarda da söz sahibi olmak istiyoruz. Söz sahibi demek, oyun varsa sözün vardır. Sistem bu.”