Mustafa Akçay maç öncesinde, "Antrenör değişikliği ile iyi bir performan sergileyen takıma oynayacağız. Biz de kupadan elenen takım olarak artık kulvar sayımızı ikiye düşürdük. Bu müsabaka bizim açımızdan önemli Antepspor açısından da. Biz kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Bu mücadeleyi sahaya yansıtırsak puanla döneceğimizi düşünüyorum. Ama futbol bu. Emek sarf etmeden kazanılmıyor." Diye konuştu.

Adrian'ın neden Gaziantep'e getirilmediği ve genç Abdulkadir'e verilen forma şansı ile ilgili soruya ise Akçay, "Adrian, form düşüklüğü yaşadı. Biz de onu değerlendirdik. Çıkış araması için. Abdulkadir de son müsabaka da bir ışık verdi. Bunu değerlendirek istiyoruz. Genç bir oyuncu. Sonucunda olup olmayacağı ile ilgili kendisi ve kulüp de karar verme aşamasında. Umarım onun adına ve Trabzon adına iyi bir gece olur" diye konuştu.

Bu sefer şapkasız kamera karşısına geçen Akçay, Lig TV muhabiri Can Karyağdı'nın dikkatini çekti. Karyağdı'nın şapkasını sorduğu Akçay, " iletişim danışmanımız böyle çıkmamı istedi. Bende fikrine saygı duydum." Şeklinde cevapladı.