Bazı çevrelerce ağır şekilde eleştirilse de geçen seneye oranla takımı hayli iyi bir noktaya taşıyan Trabzonspor'un hocası Mustafa Akçay, “Küsme, kibirli davranma makamında değiliz. Çok iyi olmayabiliriz ama olmak için çalışıyoruz, bunun için destek bekliyoruz” mesajlarını veriyor.

'Trabzonspor daha iyi olacak'

Trabzonspor’da sezon başında göreve gelen ve “4 ayda bu takımda gözle görülür bir değişim yaşatamazsam kovulmayı beklemem kendim bırakırım” iddiasıyla işe başlayan teknik direktör Mustafa Akçay, zaman zaman özellikle yerel medya tarafından sert şekilde eleştirilse de bu tavırdan fazla etkilenmiyor. Geçen sezon ligde son haftalarda topladığı puanlarla kalan Bordo-Mavililer’i o ekipten çok da farklı olmayan bir kadroyla sportif başarıya taşıyan Akçay, dört gözle transfer dönemini bekliyor. Her antrenörün transfer isteyeceğini, ancak mevcut durumları bildiği için akıllı-mantıklı davranmak gerektiğini hatırlatan Akçay’ın, sert dozdaki eleştirilerden ise etkilenmediği gözleniyor.

‘Bursa en iyilerdendi’

Yakın çevresine bu tavrı değerlendiren Trabzonspor’un teknik patronu, “Avrupa’daki durumu ayrı bir yere koyuyoruz. Fakat ligde pek istediğimiz noktada değiliz. Olmayacak, kritik kayıplar yaşadık. İyi oynadığımız maçlarda da kayıplarımız da oluyor. Örneğin Bursa maçı. En iyi maçlarımızdan biriydi, 2 puan kaybettik. Daha iyisi olmaz mı, olur. Olması için de çok çalışıyoruz, bu yolda beklediğimiz tek şey de destek. İyi niyetli insanların enerjisi bizi daha iyi noktalara taşıyacaktır. Her oyuncumuza şans vermeye çalışıyorum, iyi dönüşler aldıklarımız da oluyor, hayal kırıklıkları da. Futbol böyle bir şey. Benim mevkimde bulunan birinin küsme, kin gütme, kibirli davranma lüksü olamaz. Herkesi anlamaya çalışıyoruz” mesajlarını veriyor.