Antalya kampında yerel gazete ve sitelere açıklamalarda bulunan Akçay, sezonun ikinci yarısında zirveyle aradaki puan farkını kapatmak için çalışacaklarını belirterek, "Bu yıl bir yapılanma yılıdır. Taraftarımızın çok yüksek bir beklenti içerisine sokmadan konuşmalıyız. Populist olmadığımı söyledim. Ancak bu Trabzonspor'un yarışın dışında olacağı anlamına gelmez. Bu bizim genlerimizde var. Bende bir taraftarım ve kulübümü seviyorum. Onların istediği Trabzonspor'u ortaya koymak için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Bu çabayı gösterirken, taraftarlarımızın da bu takıma sahip çıkması lazım. Taraftarsız, seyircisiz bir takımın başarılı olma ihtimali hiç yok. Tabi ki üst liglere oranla alt liglerde disiplini sağlamak daha kolay" diye konuştu.

'YAKITIM PARA OLMAMALI'

Bordo mavili yönetimden aldığı parayla ilgili de değerlendirme yapan teknik direktör Akçay açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Aldığım para için Trabzonspor'a teşekkür ediyorum. Ülke şartları değerlendirildiğinde kazandığım iyi bir rakam. Diğer teknik adamlara göre az olabilir ama ben mutluyum. Eğer bir şey üreteceksem veya ideal olarak koyduğum bazı noktalara ulaşabilmek için benim yakıtım para olmamalı. Yakıtım daha çok bilgi, daha çok çalışmak, daha çok inandırmak olmalı. Beni ileriye itecek olan para değil. 24 yıla girdiğim teknik direktörlük yaşantımda aldığım en yüksek para bu. Bu da beni doyasıya tatmin ediyor. Beni parayla seviye olarak değerlendirip 'Bu kadarlık antrenör' diyenlerde olabilir. Benden çok kazanan futbolcu beni ezmeye çalışabilir. Ama kompleksiz ve kibirsiz yaklaşmaya devam ettiğimiz sürede, buna biraz da sabır ekleyerek bir süre sonra o oyuncuyu kendi tarafınıza almanız mümkün."

'COLMAN'IN KIRMIZI KART GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEDİKTEN SONRA ONA DAHA AZ KIZDIM'

Colman'a kampa geç katıldığı için ceza verileceğini ama bu oyuncuyu sokağa atamayacaklarını da söyleyen Akçay, şöyle konuştu:
"Galatasaray maçındaki görüntüleri izlemeden Colman'a daha şiddetli bakıyordum ama görüntüleri izledikten sonra Colman'a daha az kızdım. Çünkü tahrik edici unsurlar var. Hakemin başlangıçtan sona kadar sürdürdüğü farklı yorumlar var. Bunların hepsinin bir araya getirdiği bir sinirsel patlama gördüm. Ama tüm bunlara rağmen yapmamalıydı. Colman bizim sözleşmeli oyuncumuz. Geldiği günden itibaren maliyeti 10 milyon euroyu bulmuş. Belki de ondan fazla ödediğimiz bir adam. Colman kulübümüzün sözleşmeli futbolcusu. İki gün geç kaldığı için ceza alacak. Malouda ile ilgili hiçbir bilgimiz yok. O da şu anda gecikmiş olmasının bedelini ödeyecek. Zaten noter tutanaklarımız var. Bu oyuncularımıza sonsuza kadar arkamızı dönemeyiz. Ancak Malouda'nın bu tavrı bende şaşkınlık uyandırdı."

'BU SEZON AĞLADIĞIM ZAMANLAR OLDU'

Duygusal olduğu yönünde yapılan eleştirilere de açıklık getiren Akçay, şu ifadeleri kullandı:
"Doğrudur. Teknik adamlar bu kadar duygusal olmaz. Duygusalım ve yeri geldiğinde de ağlarım. Çok da umurumda değil. Bu sezon ağladığım oldu. Her hangi bir maçla ilgili değil. Maç öncesindeki ağır eleştirilerden sonra bir maçı kazanırsınız ve bunu gözyaşına dönüştürürsünüz. Özellikle sezon başından itibaren 'Trabzonspor'un yükünü kaldıramaz' yorumları çok üzücüydü. Saf bir Trabzonsporlu olarak hiçbir maddi menfaat beklemeden, şartlar içerisinde görev tanzim edilen bir adam olarak algılanmam gerekirken farklı bir adam olarak algılandığım için üzüldüğüm oldu. Bundan başka Trabzonspor yok. Kaybolursam ne olur? Kaybolursam gider pazarda limon satarım, elma satarım. Sabah 5'te kalkıp pazarlarda pazarcılık yapacak kadar kompleksiz bir adamım. Buradan gidersem ne olur diye korkmuyorum. 55 yaşına kadar param ve arabam olmadan yaşadım. Bundan sonra da yaşarım."

'ŞAHİN AYGÜNEŞ REKABET GETİRECEKTİR'

Yeni transferleri Şahin Aygüneş'i de değerlendiren Akçay, Kasımpaşa'dan alınan futbolcunun yardımcısı Hami Mandıralı'nın eski öğrencisi olduğunu ifade ederek, "Şahin Aygüneş mevki olarak almamız gereken uygun bir oyuncu. Tabi ki handikabı var. 6 ay hatta 1 senedir çok fazla maç oynamayan bir oyuncu. Ama ondan önceki dönemde Kasımpaşa da yüksek verim veren, gelecek vadeden bir oyuncu. Bu bir kulüp yatırımıdır. Rekabet getireceğini düşünüyoruz" dedi.

'EN AZINDAN 3 FUTBOLCU'


Akçay, “Her antrenör transferleri kampta kullanmak ister. Ama kulübün şartlarınıd a düşünmek lazım. Ben yabancı teknik heyet olsam farklı cevaplardım. Ama şuan da o yanıtı veremem. Kulübün yapısı ve başkan ve yönetimin gayretini biliyorum. Hangi duygularla hareket ettiklerini biliyoruz. İyi niyetlerinden asla şüphemiz yok. Şartların ne olduğunu biliyoruz. Tabi ki bu bir teknik heyet için problem. Ama kısa bir süre içerisinde transferler gerçekleşecektir.  Ve ihtiyacımız olduğunu da düşünüyorum. Rekabet yaratır. En azından en azından 3 oyuncunun bu takıma katılması gerekir” dedi.