Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları dün başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Meclis’te söz alarak, Akyazı’da Trabzonspor’un maçlarının olduğu günlerde oluşan trafiğe dikkat çekip, “Trabzonspor’umuzun maç çıkışında sürekli trafik oluşuyor. Burada şehir hastanesi yapılacak. Trafik probleminin çözümü için bir çalışma var mı?” diye sordu.

RAYLI YAPILABİLİR

 Büyükşehir Belediye Meclisi’ nin AK Partili Üyesi Hasan Çebi ise, bölgede Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra oluşacak trafiğe çözüm için raylı sistemi önererek, “Şehir Hastanesi’nin yapılmasıyla bölgede büyük trafik sorunu yaşanacak. Şehri toplu taşımacılığa götürmemiz gerekiyor. Sahil yolunun en geniş alanı 10 metre, raylı sistem monte edilebilir. Bu konuda öncü olabilirsiniz.” dedi. 

SADECE YOL DEĞİL 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Şehir Hastanesi ile ilgili Valimizin riyasetinde üst kurul ve onun altında alt komisyonlar var. Sadece yol değil, alt yapı problemleri ile ilgili meselelerin nasıl çözüleceğine ilişkin iyi bir çalışma yapılıyor.” dedi.
 Raylı sistemle ilgili olarak da Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Ulaşım Master Planımızın ilk raporunu Ocak ayı içerisinde, nihai raporu da 2022’nin 6 ayı içinde elde etmiş olacağız. Ondan sonra oturup Trabzon’da raylı sistem meselesini tartışacağız.”

Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Meclis’te söz alarak, Trabzonspor’un maçları sonrasında oluşan trafiğe dikkat çekerek, “Trabzonspor’umuzun maç çıkışında sürekli trafik oluşuyor. Burada şehir hastanesi yapılacak. Trafik probleminin çözümü için bir çalışma var mı?” diye sordu. Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hasan Çebi ise, bölgede Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra oluşacak trafiği çözüm için raylı sistemi önerdi. Çebi, “Şehir Hastanesi’nin yapılmasıyla bölgede büyük trafik sorunu yaşanacak. Şehirde olmazsa olmaz, toplu taşımacılığa götürmemiz gerekiyor. Maliyet olarak da büyük olmayacak. Sahil yolunun en geniş alanı 10 metre, raylı sistem monte edilebilir. Bu konuda siz çalışma yapıp, öncü olabilirsiniz.” dedi. Başkan Zorluoğlu ise konuyu şu şekilde cevapladı: “Şehir Hastanesi ile ilgili Valimizin riyasetinde üst kurul ve onun altında alt komisyonlar var. Sadece yol değil, alt yapı problemleri ile ilgili meselelerin nasıl çözüleceğine ilişkin iyi bir çalışma yapılıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak oranın en önemli paydaşlarından bir tanesiyiz. En son geçen hafta Ankara’da Sağlık Bakanı Yardımcımızla görüştük. Konuyu yakından takip ediyoruz.” Raylı sistemle ilgili olarak da Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Ulaşım Master Planımızın ilk raporunu Ocak ayı içerisinde, nihai raporu da 2022’nin 6 ayı içinde elde etmiş olacağız. Allah ömür verirse bu raporu paylaşacağız. Ondan sonra samimiyetle oturup Trabzon’da raylı sistem meselesini tartışacağız.”

Karadeniz’de son nokta

Editör: TE Bilişim