Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türk spor kulüpleri maç görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştıklarında sayfaların kapanma tehlikesi yaşıyor. Bu nedenle paylaşım yapamayan spor kulüpleri hazırladıkları animasyonlu görüntüler ile yayıncı kuruluşa mesaj gönderiyordu.

Fakat yayıncı kuruluş buna rağmen geri adım atmayarak, telif içeren videoları paylaşan sosyal medya hesaplarının kapatılması için girişimler başlatacağı öğrenildi. Buna göre, kulüpler yayıncı kuruluş görüntülerini izinsiz kullanmaları halinde sosyal medya hesaplarının kapatılması riskiyle karşı karşıya kalacak.

SEZON BAŞINDA TÜRKİYE'DEN KAÇMAK İSTEDİLER!

Bilindiği üzere TFF ile yüklü miktarda sözleşme yapan Digitürk'ün yeni sahipleri, döviz kurunun yükselmesinden dolayı zarar yaşadıkları ve Türkiye'de yayın haklarını bu sezon için almak istemediklerini belirtmişlerdi.

Fakat TFF ile yaptıkları sözleşmede doğan tazminat maddesi sebebiyle, bu sezon da Süper Lig maçlarını yayınlamaya devam etmesine ediyor. Durum böyle olunca kendisine anlayış göstermeyen Türk futboluna karşı tavrını da koyuyor.

Digitürk kullanıcıları fiyatların yükseltilmesi halinde çok sayıda kutu iadesi talebinin olması sebebiyle, maliyetlerin artmasına rağmen zararına yayın yapmaya devam ederken, kendilerini eleştirenlere de Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi'den cevap geldi.

Hudaifi; "Takımların görüntü yayınlamalarını kısıtlamak durumunda kalıyoruz. Başka takımlara zarar verilme ihtimali yarattığı için bu görüntüleri kaldırtmak zorundayız. Bu durum bize de taraftarlara da zarar verir. Ama takımlarımız, seyircilerine ulaşmak istiyorlarsa bu görüntülerle ilgili bizden talepte bulunabilirler." dedi.

Hudaifi açıklamalarının sonunda da; "Bir takıma zarar verilirse orada biz de olayın içerisine girebiliriz. Bu durumda da istemediğimiz kararlar verebiliriz."  diyerek, görüntülerinin kullanılması halinde ağır yaptırımların olacağının sinyalini verdi.

TARAFTAR SAYFALARI DA KAPANDI

Yayıncı kuruluşunun görüntülerini kullanan çok sayıda sosyal medya hesabı askıya alındı. Yıllarca emek ve paylaşım vererek büyük kitlelere ulaşmayı başaran sosyal medya hesabı yöneticileri de yayıncı kuruluşun yaptırımlarından büyük zarar gördü.

Editör: TE Bilişim