İbrahim Usta’nın akıl tutulması yaşadığını belirten Albayrak, 2007 yılındaki olaylı Sivasspor maçını hatırlatarak “Kendisinin Sivasspor maçının olduğu o günleri iyi hatırlaması gerekir. Zira ben o günleri hiç unutmuyorum. İbrahim Usta, benim yanımdan, 'Başkanım, sen merak etme ben her şeyi halledeceğim' diyerek ayrıldı. Ama neleri hallettiğini de herkes gördü” diye konuştu.

KOLTUK SEVDASI

"Ardından yaşanılanlar herkesin malumudur" diyen Albayrak, “Sivasspor maçı aleyhimize bitti. 5 maç seyircisiz oynama cezası aldık ve bu cezaları da hep karşılaşmaları oynayacağımız gün aldık. Bu cezaları veren, bu maçın skorunu aleyhimize sonuçlandıran Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda yönetimde İbrahim Usta, ne iş yapardı? Bu cezalardan sonra gerçek bir Trabzonsporlu gibi istifa etseydi? Bir koltuk uğruna bu sevdandan ve değerlerinden ödün vermeseydi” dedi.

Usta’nın Sivasspor maçından sonra koltuğunu bırakmaması ve Ulusoy Yönetimi içinde devam etmesi ile camianın haksız bir şekilde mağdur edildiğini kaydeden Albayrak, “Haluk Ulusoy, Trabzonspor ve Türk futbolu için dünyaya gelebilecek en büyük felakettir ve İbrahim Usta’da onunla hareket ederek ve Sivasspor maçında yaşanılanlara göz yumarak, Trabzonspor’a yapacağı en büyük felaketi yapmıştır. Bu en büyük delildir. Ayrıca federasyon koltuğu Trabzonspor için feda edilebilecek bir yerdir. Ama ne hikmetse kendisi koltuğunu bırakamamıştır. Şimdi de Ulusoy tekrar federasyona gelmeye çalışmaktadır, bunlara gülüyorum” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim