Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Enteresan bir sezon geçirdiklerini belirten Koç'tan Trabzonspor açıklaması geldi.

20 maçta 9 galibiyet 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Fenerbahçe'nin başkanı tüm başarısızlığı Trabzonspor maçına bağlamaya devam etti.

Koç "Trabzonspor maçında tılsım bir şekilde kaçtı" diyerek şu ifadeleri kullandı "Ben yine de getirdiğimiz hocanın iyi bir hoca olduğuna inanıyorum. Fakat şartlar öyle bir noktaya geldi ki değişime gitmek zorunda kaldık. CV’ye baktığın zaman geçmişte başarıları var. Buradaki çalışma saatlerine, tesis etmek istediği sistemle çok doğru yoldaydık. Trabzon maçından sonra ne olduysa, bir kez daha 8-9. haftadan sonra inişe geçtik. Bu sene sadece biz değil Avrupa’da maç yaptığımız rakiplerimiz de üç günde bir maç yapmanın sıkıntı oluşturduğunu ifade ettiler. 3-4 günde maç trafiğini kaldıracak kadro derinliğine sahip olunması gerek. Bana sorarsanız kayıt üzerinde ya 1 ya 2 derim Fenerbahçe’nin şu anki kadrosuna. Ama tam takım olabildik mi? Oluyorduk, Trabzonspor maçında tılsım bir şekilde kaçtı. Kırılma maçı, hatırlarsanız domine ediyorduk, 1-0 öndeydik. Sonra garip bir kırmızı kart sonrası, sonra 83’e kadar dayandı takım. Kırılma maçlarından bir tanesi odur. Bu sene gerçek anlamda kötü oynadığımız Konya maçıydı. Alanya’ya burada top göstermedik, o maçtan mağlup ayrılmamız olağanüstü olay. Kayseri ile 4 direk 1 penaltı Kayseri ile 2-2 berabere kaldık. Niye bu statta bu kadar sıkıntı yaşıyoruz? Geçen seneye dönelim aynı takım aynı hoca deplasmanda rekor puan aldık, iç sahada rekor puan kaybettik. Ne hikmetse burada zorlanıyoruz. Bu mazeret değil, Trabzon da iyi bir sene geçiriyor. Kazanma alışkanlığı vardır, o alışkanlığı yakaladınız zaman."

Editör: TE Bilişim