Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu döneminde alt yapıya verilen önem gözler önüne serilirken bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde alt yapı oyuncusu Berkay Sefa Kaya ile profesyonel sözleşme imzalandı.

'HERKESİN HAYALİ TRABZONSPOR'DA OYNAMAK'

Genç oyuncu imza töreninde yaptığı açıklamada, ''Herkesin hayali Trabzonspor’da futbol oynamak. Bu hayali bana gerçekleştirenlere çok teşekkür ederim’’ dedi.

'TRABZONSPOR'UN EKONOMİSİ BUNU GEREKTİRİYOR'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise ‘'Biz son dönemde altyapıya her zamankinden daha çok önem veriyoruz. İki sebepten dolayı. Trabzonspor’un misyonu bunu gerektiriyor. Ve ekonomik şartlar bunu gerektiriyor. Biz burada çok sayıda Yusuf’lar Abdülkadir’ler yetiştireceğiz. Bugünkü imza töreni nedeniyle sadece Berkay arkadaşımız ile anlaştık. Dışa kapalıyız. Yabancı transfer yapmayacağız anlamına gelmiyor. Kadronun çoğunluğunun Trabzonspor’un altyapısından yetişen oyuncu temel hedefimiz. Ben genç kardeşime teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Balıkesirspor altyapısından yetişen Trabzon doğumlu 19 yaşındaki oyuncu, orta saha mevkisinde görev yapıyor. Balıkesirspor’dan sonra 2014’te Fenerbahçe altyapısına transfer olan oyuncu U16,U17,U19 takımlarından görev aldı. 2017yılında Fenerbahçe U19’dan transfer olan oyuncunun sözleşmesi bu sezon başında sona erdi.

Editör: TE Bilişim