25 Ekim ve 7 Kasım tarihlerinde UEFA Avrupa Ligi J Grubu’da, Trabzonspor’un Polonya temsilcisi Legia Warszawa ile oynayacağı maçlar öncesinde her iki takımın taraftarları Marmaris’te tekne turu organizasyonunda bir araya gelerek, yaklaşan maçlar öncesinde dostluk mesajları vererek gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Trabzonspor’un etkin taraftar oluşumlarından Tayfa’nın yöneticilerinden Fırat Korkmaz’ın Marmaris’te organize ettiği buluşmada Tayfa’nın Polonya yapılanması “Tayfa Polska” üyeleri Pawel Z., Agnieszka Z., Piotr K., Izabela M., Andrzej S., Katarzyna P., ve Legia Warszawa taraftarları Marta Z., Krystian K., Aleksandra B., Elwira K., Anna Barbara C., Martyna W.yer aldılar.

26 Eylül Perşembe günü gerçekleşen ve 3 saat süren tekne turu organizasyonunda Trabzonsporlu ve Legia Warszawalı taraftarlar, Trabzonspor marşları eşliğinde tezahüratlar yaptılar, horon ve kolbastı oynadılar. Polonya’daki Trabzonsporlu taraftar oluşumu “Tayfa Polska” da organizasyona üzerinde Türk ve Polonya bayraklarının, Trabzonspor ve Tayfa amblemlerinin bulunduğu, Lehçe (Polonca) “Trabzonspor Jest Mistrzem Tureckiej Super Ligi Sezonu 2010-2011” (Trabzonspor, 2010-2011 Sezonu Türkiye Süper Ligi Şampiyonudur) yazdıkları pankartla katıldılar.

Eğlenceli geçen ve kimi zaman duygusal anların da yaşandığı tekne turu organizasyonu, İçmeler ve Turunç koylarını kapsayan genzin ardından İçmeler’de son buldu.

Buluşmayı organize eden Tayfa grubu yönetiminden Mersin-Tarsuslu Fırat Korkmaz, “Herşeyden önce Akdeniz’in incisi Mersin’in Tarsus ilçesinde, kendi araştırmalarım neticesinde çocukluğumda aşkla bağlandığım Trabzonspor’u hayatım boyunca, hayatın her alanında anlatmaya, tanıtmaya özen gösterdim. Son yıllarda Trabzonspor’u farklı ülke vatandaşlarına öğretmeyi, benimsetmeyi misyon edindim ve emeklerimin karşılığını almaya başladım. Almanya, Rusya, İngiltere, Danimarka, Kosova ve Polonya’da, bu ülke vatandaşlarından oluşan dinamik Trabzonsporlu taraftarları “Tayfa temsilcilikleri” olarak bir araya getirdik. Özelikle Polonya’nın Wroclaw, Gdansk ve Varşova şehirlerinde aktif çalışma yürüten taraftarlarımız mevcut ve taraftarlarımız dönem dönem Türkiye’ye gelerek şahsımla fikir ve pratik alışverişinde bulunuyorlar. Bugün, bu bağlamda, UEFA Avrupa Ligi grubunda yaklaşan Legia Warszawa maçları öncesinde, Tayfa’nın Polonya’daki yapılanması “Tayfa Polska” ve Legia taraftarlarıyla bir araya geldik. Oldukça sıcak ve coşkulu geçen organizasyonumuzda Legia taraftarlarına –biraz zorlansak da- horon ve kolbastı öğretebildik. Türkiye’deki futbol ile ilgili gelişmeleri tüm dünya yakından takip ediyor ve biliyor. Dolayısıyla şike ve TFF’nin bu süreçteki tavrı da herkesçe biliniyor. Biz, Legia takımının daha önce resmi sitesinde de belirttiği gerçeği bugün Lehçe pratik ettik; “Trabzonspor Jest Mistrzem Tureckiej Super Ligi Sezonu 2010-2011” (Trabzonspor, 2010-2011 Sezonu Türkiye Süper Ligi Şampiyonudur)” şeklinde konuştu.

Tayfa grubunun Polonya yapılanması “Tayfa Polska” adına konuşan Polonyalı Pawel Z., “Türkiye’ye ilk kez geliyorum. O kadar sıcak ve içten misafir edildim ki, kendimi evimde gibi hissettim. Trabzonspor, Türkiye’nin ve Polonya’da bizlerin de gururu. Bu takımın Polonya’daki parçaları olmak bizler için ayrı bir gurur. Hayallerimizden biri gerçek oluyor nihayet; Trabzonspor’u Polonya’da canlı görme şansımız artık. Legia, ülkemizin takımı, Trabzonspor ise yüreğimizin. Maçların skoru ne olursa olsun bizler sevineceğiz. Maçların kaybedeni olmayacak bize göre; bugün dostluk ve kardeşlik kazandı bu organizasyonda. Biz Polonyalılar, Trabzonspor için Türkçe tezahüratlar ettik bugün. Bize Her Yer Trabzon.” dedi.

“Tayfa Polska”nın bir başka üyesi Polonyalı Andzej S., “Daha önce Trabzonspor’da Szymkowiak, Glowacki, Brozek kardeşler gibi Polonyalı futbolcular forma giydi. Şimdi ise milli oyuncumuz Adrian Mierzejewski Trabzonspor’da. Polonya’da 7 Kasım’da oynanacak Legia Warszawa – Trabzonspor maçında tribünde olacağız ve yetiştirebilirsek Trabzonspor için sürpriz hazırlayacağız. Türkiye’deki şike konusunu takip ediyoruz. Umuyoruz, Türkiye’de adalet hızlı ve tarafsız bir şekilde yerini bulur. 2010-2011 Türkiye Süper Ligi Şampiyonu Trabzonspor’dur.” şeklinde konuştu.

Legia Warszawa taraftarlarından Aleksandra B. yaptığı açıklamada, “Polonya, futbol ülkesidir ve Polonya, yetiştirdiği futbolcularıyla Avrupa’da ve dünyada adından söz ettirmeye başladı. Elbette önceliğimiz ve vazgeçilmezimiz Legia Warszawa. Ama bugün burada gördüğümüz misafirperverlik karşısında kayıtsız kalmayacağımızı belirtmek isterim. Varşova’da, Trabzonspor’u dilinden düşürmeyecek, yeri geldiğinde Trabzonspor saflarında yer alacak ve 2010-2011 sezonu Türkiye Süper Ligi şampiyonunu Polonca haykıracak ve hatırlatacak Legia Warzawa taraftarları var artık. Herşey için teşekkür ederim; maçlardan önce dostluk kazandı bugün.” şeklinde konuştu.

“Tayfa Polska” üyeleri ve Legia Warszawa taraftarları, 27 Eylül Cuma günü (bugün) ülkelerine geri dönecekler.