Süper Lig'de lider konumda bulunan Trabzonspor adım adım şampiyonluğa koşuyor. Fotomaç Gazetesi yazarı Hakkı Yalçın da bordo-mavili takımı değerlendirirken teknik direktör Abdullah Avcı'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. İşte o yazı... 

Trabzonspor'un son maçlarındaki kayıplarına "algı operasyonları" düzenleniyor. Liderlik koltuğunda "oturduğu" için "ayakta" durmadığını farz edenler var. Bu takım buralara emekle geldi, futbolla geldi ve tarih yazarak geldi. Konyaspor maçında Gaziantepspor futbolcusuna kırmızı kart gösteren hakemlerin, Nwakaeme'nin ayağına tabanıyla basan Gaziantepli Ertuğrul'a neden kırmızı kart göstermediği sorgulanmıyor.

Çünkü her takım yöneticileri açıklamalar yaparken Trabzonspor yönetimi efendiliğini bozmuyor.Abdullah Avcı'ya gelince. Bu sezon ligde tarihleri yerle bir edeceksin, İstanbul ağalarına futbol dersi vereceksin. En olumsuz şartlarda bile futbol oynatmaya çalışacaksın ama kaşını gözünü oynatmayacaksın. İnsanlığa ve zarafete şapka çıkarman yetmeyecek her maçta şapkadan tavşan çıkarmanı bekleyecekler.

Yıllardır yaptıklarından utanmayanların bir kere yüzü kızarmayacak ve alkışlanacak, sen heyecandan yüzün kızardığı için eleştirileceksin. Kimsin sen Abdullah Avcı? Boynuna liderlik kaşkolü asılan taştan heykel mi?

Not: Sendeki insanlığın ve birikimin zerresi birçoklarında olsa bugün Türk futbolu bu halde olmazdı.

Dipnot: Bizler sade çerçeveler içindeki güzel resimleri sevdik, görgüsüzce süslenmiş sahte tabloları değil.