AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı ve Trabzonspor’un Avukatı Ahmet Metin Genç’in bugün seçim ziyaretleri kapsamında Karadeniz’in Sesi Gazetesi’nde yaptığı öne sürülen iddialı açıklamalara Trabzonspor kanadından sert tepki geldi.
 
Trabzonspor’un kupa mücadelesinde gelinen noktayı değerlendirirken “Gerekirse Trabzonspor’u ligden çekeriz” şeklinde beyanda bulunduğu ileri sürülen Av. Ahmet Metin Genç’in bu söylemine Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’den tepki geldi.
 
Trabzonspor’un şike sürecinde hakkının korunması ve kupanın Trabzon’a verilmesi için gereken girişimleri yaptıklarını ifade eden Güney, “Sayın Genç bu ifadeleri kullanmışsa haddini aşmıştır. Kendi şahsi düşüncesi olabilir ama Trabzonspor yönetimiyle, taraftarıyla, divanıyla, koskoca bir kulüptür ve böyle bir karar alınırsa yine hep birlikte alınır. Av. Ahmet Metin Genç, buna karar veremez ve bu şekilde toplumu yönlendirici açıklamalarda bulunamaz. Biz yönetime geldiğimiz günden itibaren gerekli bütün girişimleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yönetime gelmeseydik bile yine bu sürecin takibinde olacaktık. Bu tür açıklamalar Trabzonspor’a zarar vereceği kanaatindeyim” dedi.

Kaynak: HaberCuk
 
AV. AHMET METİN GENÇ’İN SÖYLEDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:
 
“Biz bu hak mücadelesinin platformu neyse mücadeleyi orada sürdürmeliyiz. Netice alamazsak şayet, bu adaletsiz duruma da razı olmayacağız. Kulüp başkanımız ve yönetim kurulumuz olağanüstü bir genel kurul toplamalıdır. Trabzon, bütün dinamikleriyle birlikte orada bir karar vermesi lazımdır. Ya biz bu adaletsizlik ligde oynamaya devam edeceğiz ya da farklı bir karar alacağız. Bu tabi benim kişisel görüşümdür. Ben bu adaletsizliğe tahammül etmem, edemem, hiçbir şey beni ikna edemez bu konuda. Ya o kupa Trabzon’a gelir, bir nebze olsun telafi eder ama bu konuda ben ikna olamam. O zaman ‘kusura bakmayan biz sizin kirli liginizde oynamak istemiyoruz’ diyebilmelidir bu şehir. Bu şehir bunu diyebilecek bir şehirdir, Trabzon bu nedenle Trabzon’dur. Ama bu dediğim kararı sadece kulüp başkanı ya da yöneticiler değil, olağanüstü genel da delegeler de almalıdır. Kararımız da ligden çekilme kararıdır. ‘Kusura bakmayın. Böyle bir ligde oynamak istemiyoruz’ deyip çekilmemiz gerekir”