AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 28 Şubat'ın milletin milli ve manevi değerlerine yapılmış bir saldırı olduğunu bildirdi.

Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat post-modern darbe sürecinde, milletin kendisinin tehdit ilan edildiğini, imam hatip okullarında yetişen gençlere üniversite kapılarının kapatılmaya çalışıldığını belirtti.

İnanç ve ifade özgürlüğü gibi temel insan haklarının ayaklar altına alındığı bu süreçte milletin çok ağır bedeller ödediğini kaydeden Köseoğlu, şöyle devam etti:

"Milleti yok sayanların ve '28 Şubat bin yıl sürecek' diyenlerin hedeflerini aziz milletimiz AK Parti ile boşa çıkardı. AK Parti, hangi alanda olursa olsun ötekileştirmeye karşı çıkan bir siyasi harekettir. Türkiye, dini inancından dolayı baskı altında olduğu, fikir söylemenin imkansız görüldüğü, hangi alanda olursa olsun ötekileştirmelerin yaşandığı o dönemleri geride bırakmıştır. 28 Şubat döneminde, okuduğu bir şiir için hapse atılan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hamdolsun ki bugün Cumhurbaşkanlığı makamındadır."

Köseoğlu, 28 Şubat'ın milletin milli ve manevi değerlerine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade ederek, "Adaletsizlik mekanizmasının en ağır şekilde işlediği o dönemde yaşanan hak ihlallerinin giderilmesi, toplumsal yarayı hafifletmek adına önemlidir. Türk demokrasisi geçmişini onararak yoluna devam etmelidir. Çalışmalarımız da bu yönde devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Köseoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere hükümet ve milletin darbeler tarihine nokta koyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak bu noktadaki kararlığımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz. Milletimizin feraseti, cesaret ve gayreti ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz. Milletin kendi kendini yönetme hakkının ve milli iradeye saygının ülkemizdeki siyasi, hukuki ve sivil tüm kurum, kuruluş ve bireylerce kabul görmesini diliyoruz. Geçmişten gelen kadim medeniyetimizin tecrübesi ile geleceğe, güçlü ve lider Türkiye'ye daha emin adımlarla yürüyoruz. 16 yıldır her daim yanımızda olan milletimize saygıyla şükranlarımızı sunuyoruz."