Oyun Kötü Sonuç Muhteşem:



Maça geçmeden önce  Trabzonspor’dan giden futbolcu kardeşlerimizin transferinde özel bir madde mi koydursa yönetim: Şöyle ki, kesinlikle Trabzonspor’a karşı oynamasınlar diye..



Şaka bir yana lakin bunun en son örneğini bugün Muhammet Demir yaşattı bizlere. Dile kolay en son golünü Trabzonspor forması giyerken tam ‘’ iki yüz on dokuz gün ‘’ önce Konyaspor’a kaydetmiş.

O gün bugün sevgili Demir gol atmamış ve bugün Trabzonspor’a patlamış…

Onun için hoş bir gol oldu, her ne kadar sonu biraz buruk olsa da..

Biz yine de yiğidin hakkını yiğide verelim, attığı beraberlik golünün yanında güzelde oynadı hani…



Maça gelecek olursak; aslında Trabzonspor’un içinde bulunduğu duruma göre bakınca muhteşem bir galibiyet oldu.

Maçı izlemeyen biri bu sonucu işittiğinde eminim Trabzonspor’u zorlu Sivas deplasmanın da Demir Enerji Sivasspor’u eze eze yenmiş olmalı diye düşünebilir.



Fakat bu güzel galibiyete rağmen saha içindeki oyuna baktığımızda Trabzonspor tıpkı içerde oynadığı Osmanlıspor’a karşı gösterdiği performanstan pekte aşağı kalır durumda değildi.



Bunda Sivasspor’un yeni bir takım olmasına rağmen çok komplike bir ekip olmasından kaynaklandığını düşünebiliriz.

Ama işte kazın ayağı hiçte öyle değil. Trabzonspor’un lige daha yeni çıkmış bir ekip karşısında neden böyle savruk, daha doğrusu telaşlı bir oyun şeklinde oynaması, futbol anlamında, sonuçtan bağımsız olarak; gerçek futbolseverleri sonuç iyi bile olsa düşündürmekte, ya da bir başka deyişle mutsuz etmekte..



Fakat kazanan daima haklıdır.



Trabzonspor elbet zor görülen dönemeç maçlarından birinden alnının akıyla çıkmıştır.

Zaten ne demişti Rıza hoca: ‘’An itibariyle şu taktik şu oynamadı bu küstü gibi bahanelerle zaman harcamak değil, her ne olursa olsun lig yarısına kadar kalan her maçımızı içerde dışarda kazanmalıyız…’’



İşte burada hocaya hak veriyor, Trabzonspor’un dalgalı oyun performansına rağmen en azından kazanma alışkanlığı edinmesini her şeyden daha çok önemsiyoruz.



Bugün gerçekten Sivasspor her hattıyla Trabzonspor’u oyun olarak ezdi.

Ta ki Abdülkadir ve Kucka hamlesine kadar…



Özellikle Abdülkadir’in Peraire ile uyumlu pas alışverişleri Trabzonspor’un Kucka ile orta sahadaki eksikliğini gidermesiyle oyunun özellikle son bölümlerinde Rıza hocanın o pes etmeyen direnen oyun formatını mükemmel uygulaması harika bir galibiyetin hikayesi oldu diyebiliriz…



Hubocan’a ayrı bir parantez açmak istiyorum, bu futbolcuyu ben öncelikle iyi niyetinden dolayı beğeniyorum. Sade ve tam bir görev adamı performansı sergiliyor. Ondan Rıza hoca umuyorum ki ilerleyen haftalarda daha çok faydalanacaktır…



Yusuf Yazıcı’nın özellikle Sosa’nın yokluğunda oyuna daha çok katılmasını diliyorum.

Unutma ki sen bu takımın geleceğisin, çünkü futbolda dün yoktur sevgili Yusuf, gelecek vardır…



Ve azmin sonu Dame N’Doye diyorum…



Rıza hoca ile bambaşka bir kimliğe bürünen başarılı futbolcu bugün yine Okay’a galibiyet golünün pasını yaparak görevini layıkıyla yerine getirenlerdendi…



Burak Yılmaz mı?

Yine muhteşemdi, Abdülkadir ve Kucka oyuna girene dek tek başına Sivasspor’a ve tribünlere karşı ayakta durmasını bildi.

Ve en çok gol kaydettiği Sivas’ı bugünde boş geçmedi…



Sivas ellerinde sazı eline yine aldı KRAL…



Tebrikler…