Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Bakan Kasapoğlu, centilmenliğin her zaman ilk sırada olması gerektiğini vurguladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, uzun süre sonra, Trabzon’da oynanacak bir Fenerbahçe maçını tribünden izleyeceğini açıklamasının, ardından Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu da “Ali Koç’un koltuğu hazır” şeklinde konuşmuş, iki kulüp arasında 2010-2011 sezonundan bu yana yaşanan gerilimin düşürülmesi adına önemli bir adım atılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, her zaman centilmenliği ön plana çıkaran demeçler verdiklerini, sporcuların bu çerçevede yarışması, taraftarların kulüplerini bu şekilde desteklemesi gerektiğini vurguladıklarını hatırlatıp, şunları söyledi:

“Kulüplerde, saha içinde ve saha dışında olması gereken manzaralar bunlar. Oyun alanında elbette rakip olunacak, rekabet yaşanacak. Çekişme ve tartışma mutlaka ki olacak. Ancak, maç bitiminde, herkesin birbirine sarıldığı, birbirini kutladığı ya da teselli ettiği görüntüleri görmek en büyük dileğimiz. Sporun özü mücadeleye dayalı. Ancak içinde, rakibe saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma gibi duyguları barındırıyor. Kulüplerin üst düzey temsilcilerinin, yöneticilerinin fair-play anlayışı içinde hareket etmesi, eylem ve söylemlerinde buna dikkat etmesi, bu anlamda daha büyük önem taşıyor.”