Trabzonspor Süper Lig'de fırtına gibi esmeye devam ederken Bakasetas için düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Kulübü'nü saha dışı olaylara çekmeye çalışanlara Bakasetas verdiği cevapla müsade etmemişti.

Bakasetas, Berat ve Yunus için düzenlenen basın toplantısında söz alan tecrübeli futbolcu noktayı koydu.

Bakasetas kendisine sorulan rezilce soruyla alakalı olarak ," Dün yaşananlarla  ilgili de bir kaç cümle söylemek istiyorum. Açıkçası birçok mesaj aldım. Sayın başkanımız da görüşlerini belirtti.Şunu söylemek istiyorum ki, burada ilk geldiğim günden itibaren bu sıcak karşılamanın, bu kulübe ve bu insanlara hissettiğim bu sevgiyi herhangi bir insanın bir sorusuyla veya bir düşüncesiyle kesinlikle değişmeyeceğinin herkes tarafından iyice bilinmesini istiyorum. Dolayısıyla böyle bir şey benim için yaşanmadı bile." ifadelerini kullandı.

Bakasetas Trabzonspor'a transferiyle alakalı olarak,"Çok heyecanlı olduğumu söylemeliyim. Böyle bir kulüpte oynamaktan dolayı muyluyum. Hep kazanmak üzerine oynayan bir takımın parçası olmayı istemiştim. Saha içi ve dışında elimden geleni yapıp bana bu değeri verenleri gururlandırmak istiyorum. " ifadelerini kullandı.