Trabzonspor'un sezon başında İngiltere'nin Chelsea Kulübü'nden kadrosuna kattığı Florent Malouda, Trabzonspor'un genel yapısına baktığında kendi starlarını kendi bünyesinde yetiştirebilecek bir kulüp olduğunu rahatlıkla görebildiğini söyledi.

Malouda, kulübün dergisindeki röportajında, Trabzonspor'un yeni yönetimiyle girdiği bir yolun bulunduğunu belirterek, "Her branşta ve her yarışmada kendini geliştirme ve üst seviyeye çıkarma hedefi var. Bu hedef için kulüpte yeterli kültür ve temel var. Taraftar potansiyeli de var. Tesis anlamında da normalden daha iyi imkanlar mevcut. Dünyadaki herhangi bir yıldız bu koşullar sayesinde buraya gelebilir" dedi.

Yıldız oyuncuların Trabzon'a gelebilmesi için takımın Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmesi şartının da olduğunu vurgulayan Malouda, şöyle devam etti: "Eğer Avrupa'da yoksanız yıldız oyuncunun size gelmesi zor. Sadece yıldız transfer yapmak da mesele değil. Gelen oyuncu da bir artı ve katkı sağlamalı. Trabzonspor'un genel yapısına baktığımda kendi starlarını kendi bünyesinde yetiştirebilecek bir kulüp olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Trabzonspor, büyük kültürü olan bir kulüp ve alt yapısında yıldızlar çıkarabilecek potansiyele sahip. Şu an dünyada bir çok büyük kulüp kendi bünyesinden yıldızlar yetiştiriyor. O yörenin ve bölgenin çocukları altyapıda iyi bir eğitim ve gelişimden geçirilerek yıldız olmaları sağlanıyor. Trabzon, yıldız futbolcular için yaşanabilecek bir yer. Çünkü burası güvenli bir şehir ve futbolu seviyorlar."

Trabzon'da sadece futbola odaklanma şansının olduğunu söyleyen Malouda, "Bu da performansınızı arttırabilecek bir husus. Ailenizle vakit geçirirken kendinize de zaman ayırabileceğiniz bir yer. Benim gelişimle de bu bahsettiğiniz ön yargıların kırıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

"Ofansif orta saha oyuncusuyum"

Malouda Chelsea'da sol açık oynadığının hatırlatılması ve kendini en başarılı hangi mevkide bulduğunun sorulması üzerine, "Ben ofansif orta saha oyuncusuyum. Kariyerimde daha çok sol açık oynadım. Özellikle 4-3-3 sisteminde bu böyle oldu. Öndeki 3 pozisyona da adapte olacak şekilde kariyerim devam etti ancak futbolu seven bir insan bence pozisyon seçmemeli. Burada sol açık ve forvet arkası zaman zaman da Zokora ile ön libero gibi oynadım" dedi.

"Tek istediğim galip gelmek"

Pozisyon seçmekten yana tavır koyan bir oyuncu olmadığını anlatan Malouda, şöyle devam etti: "Tek istediğim galip gelmektir. Çünkü bundan büyük mutluluk duyuyorum. Aklımdaki tek şey ben Trabzonspor'a geldiğimde Trabzonspor'un konumu neydi, ben giderken ne olacak? Sadece bunu düşünüyorum. Buradaki amacım şahıs olarak herhangi bir istatistik elde etmek değil. Defansif oynarsam da az görünür ya da ismim daha az duyulur kaygısı taşımıyorum. Tek istediğim takımımın maçı galibiyetle bitirmesi ve puan cetvelindeki yerini en üste çıkarmasıdır. Yendiğimiz bir maçta sağ bek de oynamış olsam galip gelmişsek ofansif oynamış kadar sevinirim. Benim Trabzonspor'da yerleşmesini istediğim şey kazanma mantalitesidir. Hangi mevkide kendini daha iyi hissedebiliyorsun sorusuna cevabım hocamızın beni zaman zaman görevlendirdiği forvet arkası olur."

"En güzel golüm sayılmadı"

Malouda, futbol hayatında en güzel golünün FA Cup finalinde Everton'a karşı attığı gol olduğunu belirterek, "Ancak çizgiyi geçmesine karşın gol olarak sayılmadı. Wembley stadındaki tüm taraftarlar gol olduğunu gördü ancak sanırım bir tek hakem görmemişti. Uzaktan bir şut atmıştım. Ciddi anlamda o ilhamı içinde hissettim. Gol olacağına inanarak bir şut çıkarmıştım. Direğe çarparak kale içine vurdu ancak hakem çizgiyi geçmediği kanaatindeydi. Böyle düşünmesi büyük şansızlıktı" ifadelerini kullandı.

"Anelka'yı gördükten sonra iştahım kabardı"

Malouda, örnek aldığı oyuncular arasında bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Nicolas Anelka'nın bulunduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bana şu ilhamı verdi. Yetenekliyseniz, kendinize güveniyorsanız yaşınız size çok da dezavantaj değildir. Paris Saint German'de başladı, Arsenal'de gol karalı oldu. Bunları 17-18 yaşlarında yaptı ve Real Madrid'e gitti, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Onu gördükten sonra iştahım kabardı. Genç yaşında kariyerine sığdırdığı başarılar benim açımdan futbola başladığımda çok iyi bir örnekti. Chelsea'da birlikte oynarken kendisine başardıklarından dolayı olan saygımı ifade ettim."

"Başkanımız imzayı yemekleri tattırarak attırdı"

Malouda, basketbolu çok sevdiğini belirterek, "Gençken oynamışlığım da var. Boksu da ayrıca seviyorum. Amerikan dövüşlerini izlemekten de hoşlanıyorum. Hani şu kafes dövüşlerinden bahsediyorum. Sonuçlarını da takip etmişliğim var" dedi. Türk mutfağına bayıldığını ifade eden Malouda, "Hatta başkan bana imzayı da yemekleri tattırarak attırdı. Çok iyi bir balık restoranına götürdü beni. Balık ızgaraya bayılıyorum" diye konuştu.