Trabzonspor’un büyük hayal kırıklığı ile gerçekleşen sezon başı transfer döneminde yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken tecrübeli gazeteci Barış Yursuseven,”Trabzonspor’da ben de bir şeyler duydum. Yani mesela yıllardır bu işi takip ediyoruz. Şimdi Trabzonspor’da da ben şunu duyuyorum. Burada da kimseyi suçlamıyorum. Hani bir duyum. Scout ekibi bir oyuncu sunuyor. Beğeniliyor bir oyuncu, bir saat sonra bir menajer hemen bu oyuncuyla ilgili yetki belgesi gönderiyor yöneticilere. Bunu bizzat net duydum. Hemen 1 saat geçmeden oyuncunun yetki belgesi geliyor. “Türkiye hakları bizdedir” diye. Başka kulüplerde de duyduk, her menajerin galiba içerde adamları oluyor. Burada önemli olan kulüplerin zarar görmemesi, doğru transferlerin olması.” İfadelerini kullanmıştı.

Devre arası transfer dönemini yorumlayan Barış Yurduseven, yine dikkat çeken bir konuya değindi.

SCOUT EKİBİNİN AMACI TATİL Mİ?

Trabzonspor’da scout ekibiyle alakalı konuşan Yurduseven, Ümit Milli Takımın yurt dışında olan maçlarını izlenmeye gidildiğini, aynı Ümit Milli Takımının Samsun’da oynadığı maça ise gidilmediğini iddia edildi.

Gündemi değerlendiren Barış Yurduseven, Trabzonspor'un Scout ekibi hakkında iddialarını sürdürdü. Yurduseven,"Zaten Sörloth’ü Trabzonspor’a herkes “ben getirdim” diyor. Scout ekibine sorsam, herkes ben seçtim diyor. Trabzonspor’un bir scout ekibi var, kötü çıkanı kabul etmiyor ama Sörloth’u onlar getirdi. Şimdi Ümit Milli Takımın Arnavutluk’ta maçı var. Bizim Scout ekibi (Trabzonspor) gidiyor izlemeye. Ama Ümit Milli Takımın Samsun’da maçı var. 2 saat ötede ama kimse gidip izlemiyor. 2 tane maçı var. 2 tane maça scout ekibinden kimse gitmiyor. Ama Arnavutluk’a İsveç’e Trabzonspor scout ekipleri gidiyor. O da bir acayip." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim