Son iki haftada aldığı 6 puan ile çıkışa geçen Trabzonspor son üç maçında berabere kalmasına rağmen liderliğini devam ettiren Medipol Başakşehir ile bugün  Süper Lig'de Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Başakşehir'in liderliğini sürdürmesi için mutlak kazanması gerekecek. Trabzonspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışı Başakşehir deplasmanda yenerek devam ettirmek istiyor. İki ekip arasındaki mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek.

Başakşehir'de sakatlıkları tamamen geçen Emre Belözoğlu ve Yalçın Ayhan’ın Trabzonspor’a karşı forma giymesi bekleniyor. Ayrıca, sakatlıkları devam eden Mahmut Tekdemir ve Hakan Özmert bu hafta da forma giyemeyecek. 

Başakşehir - Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Bugün saat 16.00'da başlayacak mücadele Lig TV'den canlı yayınlanacak. Maçın canlı-grafikli anlatımını HaberTS'den takip edebilirsiniz...

Süper Lig’de bu sezon maç kaybetmeyen turuncu-lacivertliler, 14 maçta 9 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 32 puan topladı. Medipol Başakşehir, aynı puana sahip ikinci sıradaki Beşiktaş’ın önünde averajla lider durumda bulunuyor. Ligde oynadığı son 3 maçta 7 puan kazanan Trabzonspor ise 14 maçta topladığı 18 puanla, haftaya 10. sırada girdi.

Muhtemel 11'ler;

BAŞAKŞEHİR:
Volkan
Uğur
Epureanu
Yalçın
Ferhat
Holmen
Emre
Visca
Mossoro
Cengiz
M.Batdal
T.D: Abdullah Avcı

TRABZONSPOR:
Onur
Akakpo
Mustafa Yumlu
Mustafa Akbaş
Güray
Okay
Onazi
Yusuf Erdoğan
Mehmet Ekici
Castillo
N’doye
T.D.: Ersun Yanal

Turkcell’den müthiş hizmet


Trabzonspor’un Akyazı’daki yeni mabedi aynı zamanda Türkiye’nin en hızlı ve en teknolojik stadı olacak. Stattaki tüm altyapı çalışmalarını Turkcell yaparken, 45 kişilik bir ekip yaklaşık 90 gün boyunca çalıştı. Stada gelen 40 bin 461 kişi, Turkcell tarafından 514 farklı noktaya kurulan erişim noktası üzerinden gelişmiş fiber altyapı sayesinde WiFi üzerinden de rahatça internet kullanabilecek. Aynı zamanda Akyazı’ya 396 LED TV, 12 interaktif kiosk, 125 monitör ve 15 dev video duvarı kuruldu.

Son galibiyet Olimpiyat’ta

Süper Lig’de rakibini son iki maçta da yenemeyen Trabzonspor, deplasmandaki son 3 karşılaşmada ise 8 puan bıraktı. En son 7 Ocak 2012’de Atatürk Olimpiyat’tan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Bordo-Mavililer, ardından bu statta ve Başakşehir Fatih Terim’deki 3 maçın 2’sini kaybetti, 1 kez berabere kaldı.

23 maçtır kaybetmiyor

Medipol Başakşehir, Süper Lig’de oynadığı son 23 maçı kaybetmedi. Bu sezon 14 maçın 9’unu kazanan, 5’inden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı. İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor’a karşı 3-2’lik skorla yaşamıştı.

20. randevu

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Süper Lig’de 16, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 kez olmak üzere toplam 19 kez karşılaştı. Bu maçlarda bordo-mavililer 11 kez sahadan galip ayrılırken, turuncu-lacivertliler ise 3 kez kazanabildi. 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Geride kalan 16 maçta Trabzonspor rakip fileleri 36 kez havalandırırken, Medipol Başakşehir ise 18 gol attı.

Başakşehir, evinde geçit vermiyor

Medipol Başakşehir, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynadığı 12 maçta rakiplerine galibiyet tattırmadı. Söz konusu maçlardan 8 galibiyet alan turuncu-lacivertliler, 4 kez rakipleri ile berabere kaldı.

Mossoro ve Visca takımı sırtlıyor

Süper Lig’de geride kalan 14 haftada Medipol Başakşehir’i Mossoro ve Edin Visca taşıyor. Turuncu-lacivertlilerin ligde attığı 29 golün 16'sında Mossoro ve Visca'nın imzası bulunuyor. Mossoro 5 gol, 3 asist, Visca da 4 gol, 4 asist ile ligde mücadele ediyor. Bu iki futbolcunun dışında Mehmet Batdal da Medipol Başakşehir adına 4 gol ile oynuyor. 

En farklı skor Trabzonspor’un

İki takımın bugüne kadar karşılaştığı maçlarda en farklı skoru Trabzonspor elde etti. Bordo-mavililer, Süper Lig’de 2009-2010 sezonunda Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı Medipol Başakşehir’i 6-1 mağlup etmişti.
Editör: TE Bilişim