Başakşehir - Trabzonspor maçı nefesleri kesti ve karşılıklı goller sonrasında 2-2 sona erdi. Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki mücadele, 3. İstanbul Fatih Terim Stadyumu'nda oynandı.

Trabzonspor 15. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle öne geçerken, Başakşehir'e beraberliği getiren gol de yine penaltıdan, Emre Belözoğlu'nun ayağından geldi. Burak Yılmaz, 49. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve attığı golle takımını bir kez daha öne geçirdi. Başakşehir, 80. dakikada Mevlüt Erdinç ile bir kez daha beraberliği yakaladı ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sezon Trabzonspor'a geri dönen Burak Yılmaz, oynadığı 4 maçta 5 gole ulaşmış oldu.

Bu skorun ardından Trabzonspor puanını 8 yaparken, Başakşehir ise sezonun 10 puana yükseldi. Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor evinde Alanyaspor'u konuk edecekken, Başakşehir ise deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

ABDULLAH AVCI'DAN DEĞİŞİKLİKLER

Abdullah Avcı, ideal 11'inin önemli isimlerinden Elia ve Mossoro'nun yerine bu mücadelede Fenerbahçe maçının uzatma dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti getiren Kerim Frei ve İrfan Can Kahveci'ye şans verdi.

Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Kerim Frei ve İrfan Can Kahveci görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

Medipol Başakşehir'de iki oyuncu sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Slovenya kampında sol ayak bileği kırılan ve ameliyat edilen Aurelien Chedjou ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz, kadroda bulunmadı.

GENÇ ABDÜLKADİR 11'DE ŞANS BULDU

Trabzonspor'un 19 yaşındaki oyuncusu Abdülkadir Ömür, ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Ersun Yanal, bu sezon iki maçta sonradan oyuna aldığı genç oyuncusuna, Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de şans verdi. Ersun Yanal, sakatlığı bulunan kaleci Onur Kıvrak'ın yerine Esteban'a, sakatlıktan yeni çıkan ve yedek kulübesinde tuttuğu Durica'nın yerine de stoperde Okay Yokuşlu'ya formayı teslim etti.

Trabzonspor'un 21 yaşındaki kalecisi Uğurcan Çakır da ilk kez Süper Lig'de maç kadrosunda kendine yer buldu.

*A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da maçı izledi.


VOLKAN ŞEN İLK KEZ KADRODA

Trabzonspor'un, transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Volkan Şen, Medipol Başakşehir maçının 21 kişilik kadrosunda yer aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, yeni transferini ilk kez maç kadrosuna alırken, yedekler arasında tuttu.

Bordo-mavili ekibin bir diğer yeni transferi Tomas Hubocan ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu maçta da yedekler arasında bulundu.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN BÜYÜK İLGİ

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan maça deplasman ekibi Trabzonsporlu taraftarların ilgisi büyük oldu. Bordo-mavili taraftar, tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Toplam 17 bin 300 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 9 bin taraftar tribünde yer aldı.

BURAK YILMAZ YERDE KALDı, PENALTIYI ATTI

Oldukça hareketli başlayan ve iki tkaımın da karşılıklı hızlı hücumlar yaptığı ilk dakikalarında ardından Trabzonspor'u öne geçiren gol geldi.

14. dakikada Sosa'nın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, Volkan'ı geçmek isterken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Burak da hata yapmadı ve takımını öne geçirdi.

EMMANUEL ADEBAYOR SAKATLANDI

Başakşehir'in yıldız oyuncusu Emmanuel Adebayor, karşılaşmanın 31. dakikasında sakatlık geçirdi ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

32. dakikada Emmanuel Adebayor'un yerine Mevlüt Erdinç oyuna dahil olan isim oldu.

BERABERLİK SAYISI DA PENALTIDAN

Başakşehir'in beraberlik sayısı da penaltı vuruşu ile Emre Belözoğlu'ndan geldi.

35. dakikada hızlı gelişen atakta sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Kerim Frei pasını ceza yayı içerisindeki Edin Visca'yı gördü. Edin Visca bekletmeden vuruşunu yaptı, ancak top savunmadan geri geldi. Hakem Halis Özkahya, savunmada Mustafa Akbaş'ın topu elle kestiğini belirterek penaltı noktasını işaret etti ve Emre Belözoğlu penaltı vuruşunda topu yerden sol köşeden filelerle buluşturdu.

BURAK YILMAZ YİNE GOLÜNÜ ATTI!

Karşılaşmanın 2. yarısına daha hızlı başlayan ekip, Trabzonspor oldu ve bordo-mavili takım, üstünlük golünü de buldu.

Edin Visca'nın hatalı geri pasında araya giren Burak Yılmaz sol kanattan ceza sahasına girdi ve altı pas sol çaprazından yerden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

MEVLÜT ERDİNÇ ATTI, BERABERLİK GELDİ

2. yarı boyunca beraberlik için saldıran ve sağlı sollu ataklarla Trabzonspor kalesini rahatsız eden Başakşehir, aradığı golü 80. dakikada buldu.

Emre'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Edin Visca son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Mevlüt Erdinç topu kontrol ederek yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Hakem Halis Özkahya müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
90'Direkten çıkan top pozisyonunda sakatlık geçiren kaleci Esteban Alvarado'nun tedavisi saha içerisinde devam ediyor.
90'Esteban Alvarado'nun tedavisi tamamlanıyor ve müsabaka kaldığı yerden devam ediyor.
90'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Belözoğlu ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Kaleci Esteban Alvarado topu kontrol edemeyince ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alexandu Epureanu dönerek vuruşunu yapıyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanını terk ediyor.
90'Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Mahmut Tekdemir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Esteban Alvarado sol köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.
90'Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
90'Bordo mavililerde Burak Yılmaz hakeme yönelik tepkisini yoğunlaştırınca sarı kart ile cezalandırılıyor.
86'Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Juraj Kucka ve Abdülkadir Ömür oyundan alınırken yerlerine Ogenyi Onazi ve Volkan Şen oyuna dahil oluyor.
84'Mahmut Tekdemir'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Esteban Alvarado gole izin vermiyor.
82'Bordo mavililerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Yazıcı oyundan alınırken yerine Matus Bero oyuna dahil oluyor.
80'GOL Medipol Başakşehir, Mevlüt Erdinç ile beraberliği yakalıyor! Emre'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Edin Visca son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mevlüt Erdinç topu kontrol ederek yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.
78'Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
77'Topla birlikte ceza yayına sokulan Mevlüt Erdinç rakibi Emmanuel Mas'ın müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Emmanuel Mas sarı kart ile cezalandırılıyor.
74'Turuncu lacivertlilerde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. İrfan Can Kahveci oyundan alınırken yerine Mehmet Batdal oyuna dahil oluyor.
72'Ceza yayı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Olcay Şahan'ın bıraktığı topa Juraj Kucka gelişine çok sert vuruyor ancak top barajdan geri geliyor.
71'Hızlı gelişen Trabzonspor kontra atağında Abdülkadir Ömür rakibi Junior Caiçara'nın müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Junior Caiçara sarı kart görüyor.
70'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Belözoğlu ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak kaleci Esteban Alvarado çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
67'Ev sahibi Medipol Başakşehir kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
64'Turuncu lacivertlilerde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kerim Frei oyundan alınırken yerine Eljero Elia oyuna dahil oluyor.
63'Medipol Başakşehir'de Joseph Attamah taç kararı sonrasında hakeme tepki olarak topa vurunca sarı kart ile cezalandırılıyor.
61'Sağ kanattan gelişen atakta Abdülkadir Ömür'ün pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Yusuf Yazıcı altıpas sağ tarafından vuruşunu yapıyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.
60'Kerim Frei sol kanatta rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
57'Yusuf Yazıcı'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topa Burak'dan önce müdahale ediyor.
55'Bu dakikalarda yapılan faullerle oyun sık sık duruyor.
52'Medipol Başakşehir'de Gael Clichy rakibi Abdülkadir Ömür'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.
49'GOL Trabzonspor, Burak Yılmaz ile tekrar öne geçiyor! Edin Visca'nın hatalı geri pasında araya giren Burak Yılmaz sol kanattan ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından yerden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.
46'Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Trabzonspor'un vuruşu ile başlıyor.
45'Hakem Halis Özkahya ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
45'Dördüncü hakemin işareti ile ilk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
42'Emre ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top baraja çarparak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
40'Ceza yayı gerisinde topla buluşan Mevlüt sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
39'Sosa'nın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Emmanuel Mass bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
36'GOL Emre Belözoğlu penaltı vuruşunda topu yerden sol köşeden filelerle buluşturuyor ve durum şimdi 1-1
35'Hızlı gelişen atakta sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Kerim Frei pasını ceza yayı içerisindeki Edin Visca'yı görüyor. Edin Visca bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor. Hakem Halis Özkahya, savunmada Mustafa Akbaş'ın topu elle kestiğini belirterek penaltı noktasını işaret ediyor.
32'Turuncu lacivertlilerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Emmanuel Adebayor oyundan alınırken yerine Mevlüt Erdinç oyuna dahil oluyor.
31'Medipol Başakşehir'de Emmanuel Adebayor orta alanda kendini yere bırakıyor ve oyuna devam edemeyeceğini işaret ediyor.
30'Maçta tempo, bu dakikalarda oldukça düşmüş durumda. İki takım da yavaş hareketlerde bulunuyor.
28'Emmanuel Adebayor oyuna geri dönüyor.
26'Ev sahibi ekipte Emmanuel Adebayor sakatlık geçiriyor ve kenara alınıyor. Oyuna devam edip edemeyeceği az sonra netlik kazanacak.
23'Medipol Başakşehir'de Mahmut Tekdemir rakibi Jose Sosa'yu arkadan çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.
21'Başakşehir, ataklarını sıklaştırdı. Beraberlik arayan Başakşehir karşısında Trabzonspor, bu dakikalarda geriye çekildi.
20'Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
19'Edin Visca, sol kanattan içeri yönelmek istedi ancak karşısına çıkan Pereira izin vermedi.
18'Golden sonra Başakşehir,rakip kaleye daha çok yüklenmeye başladı. Emre'nin serbest vuruştan açtığı orta, Trabzonspor savunması tarafından uzaklaştırıldı.
17'Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Emre ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Eprianu kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
15'GOL Burak Yılmaz penaltı vuruşunda topu sol köşeden filelerle buluşturuyor ve takımını öne geçiriyor.
14'Sosa'nın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, Volkan'ı geçmek isterken yerde kalıyor ve hakem penaltı noktasını gösteriyor.
13'Medipol Başakşehir'de Emmanuel Adebayor rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart görüyor.
9'Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendiren Edin Visca ceza yayı sol çaprazından yerden sert vuruyor ancak kaleci Esteban Alvarado sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.
8'Trabzonspor gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Joao Pereira ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Olcay Şahan gelişine sağ ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.
6'Başakşehir, yavaş yavaş oyuna ortak oluyor. Emre'nin uzun pası, Trabzonspor kalecisi Esteban'a kadar gitti.
5'Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, şansını uzaklardan denedi ancak şutu, farklı şekilde üstten dışarı çıktı.
 3'Konuk ekip Trabzonspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
2'Trabzonspor, maça baskılı başladı. Başakşehir, rakibini savunmada bekliyor.
1'Müsabaka Medipol Başakşehir'in vuruşu ile başlıyor.
 M.Ö.Medipol Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Egemen Korkmaz ve Aurelien Chedjou bu akşam forma giyemeyecek.
 M.Ö.Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Onur Kıvrak dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
M.Ö.İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Medipol Başakşehir'in rakibi karşısında galibiyetlerde 4-3 üstünlüğü bulunurken 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda takımlar birbirlerinin kalelerine 12'şer GOL gönderdi.
 M.Ö.Turuncu lacivertliler evinde oynadığı son 2 lig maçında 2 galibiyet elde etti.
 M.Ö.Bordo mavililer deplasmanda oynadığı son 2 lig maçında sahadan 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldı.
 M.Ö.Türkiye Süper Ligi 5. Hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor.
 M.Ö.Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak müsabakada hakem Halis Özkahya düdük çalacak.
 M.Ö.Geride bıraktığımız 4 hafta sonunda turuncu lacivertliler topladığı 9 puan ve maç eksiği ile 6. sırada bulnurken bordo mavililer ise topladığo 7 puan ve maç eksiği ile 7. sırada yer alıyor.
 M.Ö.Medipol Başakşehir'in 11'i de belli oldu: Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Mahmut, Emre, Visca, İrfan Can, Kerim, Adebayor
 M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i belli oldu: Esteban, Okay, Mustafa Akbaş, Mas, Pereira, Sosa, Kucka, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Olcay, Burak
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Medipol Başakşehir taraftarı önünde Trabzonspor'u konuk ediyor.

Editör: TE Bilişim