Trabzonspor’un UEFA Avrupa Liginde C Grubunda top koşturacağı Basel maçının tribün biletleri, Trabzonspor’un resmi internet sitesi üzerinden satışa çıkarıldı. Misafir tribün biletlerinin fiyatları 25 Euro ila 30 Dolar olarak belirlenirken, Türk futbol severler 165 TL fiyat etiketi ile biletleri Trabzonspor’un e – Bilet sistemi üzerinden satın alabilecek. Basel Trabzonspor Maç Biletlerini: e-bilet.trabzonspor.org.tr adresinden satın alabilirsiniz.

Sınırlı sayıda bulunan Basel Trabzonspor maç biletlerinin satışı 9 Aralık 2019 tarihi saat 23:59’a kadar Trabzonspor’un e – bilet sitesi üzerinden devam edecek. 

Basel Trabzonspor maçı için toplu bilet satışı kesinlikle gerçekleşmeyecek, toplu bilet alım satımları yasaklanacak. Bu kurala uymayan kişiler hakkında cezai yaptırım uygulanacaktır.  Yani tek bir kişi yalnızca bir adet bilet satın alabilecek. Öte yandan futbol severlerin bilet alabilmesi için Trabzonspor’un resmi e – bilet satış sitesinde istenilen Ad – soyadı, doğum tarihi be yeri, TC Kimlik Numarası ve uyruk gibi bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde iletilmesi gerekiyor. Hatalı ya da eksik bilgi içeren formlar sistem tarafından otomatik olarak reddedilecek ve kişiye bilet satışı gerçekleştirilmeyecek.

Misafir takım tribünü için bilet almak isteyen kişiler ise; Trabzonspor’un resmi sitesi ( e-bilet.trabzonspor.org.tr ) dışında bilet satın alamayacak ve ayrıca; nakit para karşılığında elden bilet satışı gerçekleştirilmeyecek. Nakit karşılığında bilet satan ya da bilet satan kişiler, ceza alacak.

Futbol sever kişiler, Trabzonspor’un internet sitesinden satın aldıkları bileti, müsabakanın gerçekleşeceği gün, İsviçre saatine göre Öğlen 12:00 ila 18:00 saatleri arasında; internet aracılığı ile satın aldıkları biletlerini (e-bilet.trabzonspor.org.tr) sitede yer alan Basel St. Jakob – Park Stadyumu’nda misafir tribünü 2 numaralı bilet gişesinden, kişisel mail adreslerine iletilen belge ile beraber kimliklerini ibraz etmek sureti ile alacaklar.

Bu işlemlerin ardından bilet sahibi olan kişiler; Trabzonspor’un e – bilet sitesinde müsabaka saatine yakın bir zamanda belirtilecek olan saat aralığında; İsviçre – Basel adresinde toplanarak, toplu bir şekilde karşılaşmanın oynanacağı St. Jakob – Park Stadyumu’na gidecek.

Trabzonspor tarafından yapılan açıklamalarda, futbol severlerin ve İsviçre’de yapılacak olan müsabakada dikkat edilmesi gereken tüm kurallar aşağıda yer alan şekilde sıralandı;

Müsabaka Esnasında ve Öncesinde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Müsabakayı izlemek isteyen futbol severler ve taraftarlar, stadyuma gelemden önce maç günü pasaportlarını mutlaka yanlarında getirmek ve bulundurmak zorundadır.

Taraftarlar ve futbol severler güvenlik gerekçesi ile stadyuma toplu bir şekilde ve mümkünse otobüs ile gelmeleri gereklidir.

Stadyuma maytap, meşale ve benzeri ürünler, yanıcı - patlayıcı madde sokulması ve bu maddelerin stadyum içerisinde müsabaka öncesinde ya da esnasında kullanılması kesinlikle yasaktır. UEFA’da yer alan daha önceki maçlardan ve mevcut dosyalar nedeni ile böyle bir durum tekrarlandığı taktirde futbol kulübü saha kapatmaya kadar varabilecek yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak ve ayrıca itibarı zedelenecektir. Öte yandan Spor mevzuatına ve İsviçre kanunlarına göre bu tür maddelerin stada sokulması kesinlikle yasaktır. Bu ihlali gerçekleştiren taraftarlar ve kişiler adli bir yaptırımla ya da ceza ile karşı karşıya kalabilecektir.

Müsabaka esnasında herhangi bir siyasi, ayrımcı ya da ırkçı mesaj içeren pankart, bayrak ve benzeri ürünlerin, pankartların stadyum içerisine sokulması ve tribünde açılması kesinlikle yasaktır. Böyle bir olay  yaşandığı taktirde futbol kulübü UEFA tarafından cezai yaptırımlar ile ve cezalar ile karşı karşıya kalacak, öte yandan bu ihlali gerçekleştiren kişiler ve taraftarlar hakkında yasal işlem yapılarak ceza alması sağlanacaktır.