Geldiği günden itibaren hem tesis içinde hem de dışında somut icraatlar yapan teknik direktör Ersun Yanal, şampiyonluğa giden yolun 10 maçta alınacak olan 24 puandan geçeceğini söylemişti. Herkesin kulak arkası yaptığı bu açıklama, gerçeğe her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Herkesin az şans vermesine rağmen TT Arena’da Galatasaray’ı 3-0’la yıkan Trabzonspor, Avni Aker’de de Gençlerbirliği’ne fark attı. Peş peşe gelen galibiyetler ve sergilenen güzel futbol Ersun Yanal’ın, “10 maçta 24 puan alırsak avantaj bizde olur” ifadelerinin doğru çıkacağının sinyallarini verdi. Takıma sadece 6 puan kaybı yaşama şansı tanıyan deneyimli çalıştırıcı, gözünü artık Beşiktaş’a çevirdi.

‘Coşkunuzu kaybetmeyin’

Hafta içinde yapılan tüm idmanlarda takımını, “Kesinlikle coşkunuzu kaybetmeyin. Yenilsek bile son dakikaya kadar mücadelenizi verin” sözleriyle motive eden Yanal, hem Beşiktaş’ı yenmek hem de planını
gerçekleştirmek istiyor. Bu bilinç etrafında öğrencilerini antrenmanlara çıkaran tecrübeli teknik adam, Siyah-Beyazlılar’ı yenerek aradaki puan farkını kapatmak ve liderliğe bir adım daha yaklaşmak amacında. Başkan ve taraftarın da desteğini arkasına alarak yoluna devam eden Yanal, camiaya Konya’da güzel bir akşam yaşatmakta resmen kararlı.
Editör: TE Bilişim