Trabzonspor taraftarları olarak hepimiz yeni sezon öncesi yinelediğimiz umutlarla başlıyoruz yeni bir maceraya. Yapılan transferler, gitmekte zorlanan futbolcular, yönetimin enleri ve zayıf taraflarıyla eleştirmek adına toplumu yıpratıcı düşüncelerden uzakta tutmak iyi mi kötü bilinmez fakat şuna hepimiz eminiz ‘Biz Trabzonsporluyuz’

Trabzonspor, tarihinden bu güne kadar geçmişine leke sürdürmeyen yöneticilerle şanlı taraftarıyla, medyasıyla her zaman örnek olmak için tüm seferberlikleri gerçekleştirmiş bir topluluktur, kültürdür. Kültür diyorum çünkü Trabzonspor sadece bir şehir takımı olmadığını defalarca bu ülkede yaşayan diğer gruplara gösterme başarısını gerçekleştirmiştir.
Son dönemde eleştiri konusu yaptığımız düşüncelerimiz bazı kesimler tarafından ‘art niyet’ olarak algılansa da asla böyle bir durum söz konusu değildir! Eleştiriye açık olmak her zaman yenilenmek ve başarıya odaklanmak adına önemli bir kabiliyettir.

15 Temmuz sürecinde ülkemiz zor günler yaşadı, bu çalkalanma mutlaka ilerleyen süreçlerde de devam edecektir. Çalkalanma da kastım 3 Temmuz süreci. Siyasi partiler, sivil toplum kuruşları, düşünce toplulukları ve medya bu konu üzerinde ‘Fenerbahçe yanlısı’ olmaya devam etse bile Trabzonspor taraftarlarının haklı bir düşüncesi haklı bir isyanı haklı bir feryadı her zaman ‘2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor’ diyecektir.

Geçtiğimiz günlerde malum kanalda malum avukat müsvettesi Trabzonspor’un tarihi boyunca hak etmediği bir düşünce şeklinde ki sözlerini hayretle izledik. Trabzonspor geçmişten bu güne kadar eğer tam anlamıyla siyaseti kullanmış olsaydı şuan şampiyonluk sıralamasının en başında olabilecek güce sahip olurdu. Kendi kendimize çelişmemizin en büyük temel sorunlarından birisi de bu sanırım, siyaseti bu kulüpten uzak tutmak temiz geleceğin ve geçmişin onurlu dik duruşun simgesi olan bu kulübün en güzel tarafı olmaya devam edecektir.

Futbolu sahada konuşmak hepimizin en büyük istediği olacağı bu yeni sezon öncesi yanlışları belirtmek benim şahsi olarak vicdanı sorumluluğum ve ben bu sorumluluğu yerine getireceğim.

Kulüpte iyi şeyler oluyor, olmak için gerçekten büyük özveri gösteren isimlerin başında geliyor başkan Muharrem Usta. Fakat yönetim anlamında Nevzat Aydın her ne kadar transfer çalışmalarında başı çekse de ülkenin tankların altına yattığı, milli mücadele ve duyguların büyük önem arz ettiği günlerde Pogba ile ‘Havuz Sefası’ görüntülerinin basına düşmesinin yanı sıra kendi hesabından da bunu ‘büyük iş’ yapmış gibi paylaşması kişisel anlamda beni ilgilendirmemek ile birlikte milli mücadeleye canını feda eden ‘Türk toplumu’ olarak beni üzmüştür!

İnsanı olarak hepimizin önceliği nefes aldığımız bu topraklara layık olduğu şekilde yaşamak olması gerekirken günün modernleşme çabasında ‘para’ kavramının toplum üzerinde eğlence, eğitim, kültür ve sanat şeklinde ki farklılıklarına saygı göstermemiz için ‘Türkiye ve Türklük’ kavramlarının hak ettiği biçimde yaşatılmasına sağduyu göstermeden kayıtsız kalamayız.

Trabzonspor’u içinde yaşayan ve hayat felsefesi olarak gören insanların yöneticileri özel hayatlarını bir kenara bırakırsak bizi yerden yere vurmak isteyen medyaya malzeme vermesi pek iç açıcı görünmemekte!
Bu eleştiriyi yapmadan futbolcu değerlendirmesi yapmak benim düşüncemde ki insanlar için pek önem arz etmiyor. Bunu söylemeden yöneticilerin temsil ettiği takımı eleştirmek veya övmek anlamsız olur diye düşündüm.

**
Trabzonspor, bu sezon geçiş dönemi yaşayacak. Takıma katılan yabancılar, takımda kalan ve yabancılaşmış isimlerle bir harmoni oluşturacak olan Ersun Yanal’a bu sezon gerçekten büyük iş düşüyor. İşi hiçte kolay olmayacak. Zira başta TFF ve temsilcileri olan hakemler olmak üzere, basın, medya, taraftar zincirinde başarılı olmak çok zor. Sabretmek için bu sezonu gerçekten olumsuz düşüncelere kapılmadan bitirmek hepimiz için en hayırlısı olacak.

**
Sezonu kaçıncı sırada bitiririz bilinmez ama Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa, bizde bu başarıya katkı sağlayalım diyorsak hepimiz ligin ilk maçından itibaren ‘yapıcı’ eleştirilerde bulunmak zorundayız. Kalan sağlar bizimdir diyerek sahada bu formayı terleten Zeki’sinden Mustafa’sına Onur’undan Muhammet’ine bütün futbolcuları kucaklayacak ve başkan Muharrem Usta olmak üzere eleştiri yaptığım Nevzat Aydın dahil hepsine sahip çıkmak zorundayız!
Çünkü, başka Trabzonspor yok!

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.